Mathildedalin Joulu kutsuu kylään

Mathildedalin Joulu käynnistyy lauantaina perinteisillä Joulukylän joulumarkkinoilla.

Merellinen Mathildedal kutsuu tänäkin vuonna nauttimaan joulun kiireettömyydestä tunnelmallisessa ruukkikylässä.

Mathildedalin Joulu käynnistyy lauantaina perinteisillä Joulukylän joulumarkkinoilla, jotka pidetään myös joulukuun ensimmäisenä lauantaina.

Keskieurooppalaishenkisillä joulumarkkinoilla voi tutustua joulutapahtumiin, kierrellä kylässä ja nauttia paikallisten lähituottajien tuotteista ja jouluherkuista. Kylän valaistu miljöö tarjoaa vaihtoehtoja niin joulutunnelmaa hakeville kuin vastuullisia jouluostoksia tekeville.

Mathildedalin toimijat lupaavat, että Mathildedalin Joulu on täynnä tunnelmaa. Pimeimpänä vuodenaikana kylän historiallinen ympäristö pääsee oikeuksiinsa, sillä silloin Mathildedal saa loistonsa upeasta valaistuksesta, joka tulee hyvin esille ympäröivän luonnon syleilyssä.
-Mathildedalin Joulu syntyy asukkaiden ja yrittäjien yhteisvoimin; koko kylä henkii vanhan ajan tunnelmaa, kun kyläläiset hyödyntävät luonnonmateriaaleja katujen ja talojen koristelussa, kyläläiset kertovat tiedotteessa.

Tänä vuonna Mathildedalin joulunalusaikaa voi viettää nauttimalla kiireettömyydestä, tekemällä ostoksia puodeissa, syömällä hyvin ravintoloissa ja piipahtamalla vaikka joulumarkkinoilla.

Myös useampana viikonloppuna kylän miehet esittävät Tiernapojat-laulunäytelmän.

Joulumarkkinoiden kanssa samaan aikaan aukeaa Valitut Elementit -näyttely, joka sisältää muotoilija Taija-Leena Jokilehdon ja valotaiteilija Timo A. Aallon valo- ja tekstiilitaideteoksia Ruukinrannassa.

Teoksia on yhteensä viisi ja ne sijaitsevat kesäteatterilavan takana, puron varrella sekä vanhan kokoonpanohallin ja hiilivaraston päädyissä. Näyttelyä kannattaa saapua katsomaan illan hämärtyessä.

Mathildedaliin voi joulun alla tulla vaan kiertelemäänkin. Kiireettömästä joulunalusajasta nauttivat voivat poiketa lähituotteita tarjoavissa ravintoloissa, kulkea Tonttupolkua tai vierailla historianäyttelyssä.

Joululahjoja etsivien kannattaa tutustua kylän puoteihin. Pienet käsityöläispuodit pitävät arvossa vastuullista lähituottamista, ja sieltä jos jostain voi löytää kotimaisesti tuotettuja joululahjoja. Kaikki kylän puodit ovat avoinna kahtena tulevana viikonvaihteena, osa puodeista on avoinna myös muina joulukuun viikonloppuina.

Lähituotteita on tarjolla laajalti, käsintehdystä suklaasta ja oluesta käsin valmistettuihin harjoihin ja asusteisiin. Monella Mathildedalin kauppiaalla on myös verkkokauppa, joten jos ei pääse ostoksille paikan päälle, voi Mathildedal-lahjan ostaa suoraan verkostakin.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: