Agatha Christien Idän pikajunan arvoitus saapuu Paimioon

Näytelmän ohjaaja, teatteripedagogi Marja Vuori.

Paimion Teatterissa viettiin uuden vuoden aattona ensi-iltaa. Agatha Christien legendaarinen murhamysteeri Idän pikajunan arvoitus nähtiin eilen sunnuntaina klo 19.

Tilaisuutta tuoda tämä suljettu murhamysteeri Paimioon on odotettu. Paimion teatterin produktio on Agatha Christien alkuperäistekstille uskollinen näytelmä, jonka eteen dekkarikirjailijan fanit voivat syventyä sekä uudet tuttavuudet odottaa jännittyneenä murhaajan identiteettiä.

Näytelmän ohjaaja, teatteripedagogi Marja Vuori on nuori teatteriohjaaja ja teatteripedagogi, joka on ehtinyt luoda uraa niin pohjanmaalla kuin Etelä-Suomessakin, osallistuttuaan myös muutamiin produktioihin Lontoossa teatteriopintojensa seurauksena. Vuori tutki teatterikandidaatin lopputyössään juuri kauhun ja jännityksen soveltuvuutta näyttämölle, pitäen tämän inspiraationsa lähteenä niin maisterintutkintoansa kuin ohjaustöitään tehdessään.

Paimion teatterin tiedotteen mukaan hänen erikoisalaansa on kuitenkin ryhmätyöskentely, jossa jokainen ryhmän jäsen on oleellinen näytelmän onnistumiselle. Teatterissa onnistutaan joko yhdessä tai hävitään yksinään, sen tekemistä voi täten verrata joukkueurheiluun. Ohjaajan tehtävänä on tällöin huomata ”joukkueensa” vahvuudet ja viedä ne niin pitkälle kuin mahdollista – kaikkien yksilöllisiä taitoja kunnioittaen, mutta koko ryhmää kuunnellen.

– Parhaita näytelmiä ovat ne, jotka näyttävät työryhmiltään. Parhaita työryhmiä ovat ne, jotka näyttävät näytelmiltään. Idän pikajunan arvoitusta tehdessä jokainen työryhmän jäsen pääsee ja joutuu antamaan itsestään, kuitenkin hauskaa pitäen sekä työryhmän ja ohjaajan tukemana.

Ohjaajan apuna ja oikeana kätenä toimii apulaisohjaaja Pia Poikonen. Pikajunan tunnelman Vistan Näyttämölle on suunnitellut Minna Ihalainen ja lavastuksen on toteuttanut Anton Simolin kera talkootiimin. Esityksen musiikkien säveltäjänä sekä äänisuunnittelijana on Pasi Ketola ja valosuunnittelijana toimii Timo A. Aalto. Puvustajana toimii Sari Stenlund apunaan Anu Lehtonen-Sonkki. Maskeeraukset sekä kampaukset ovat Jannu Hytösen käsialaa. Ääniajajana toimii Pete Hiltunen ja valoajajana Venla Lattu.

Lavalle nousee yksitoistahenkinen näyttelijäjoukko: Hannu Pajunen, Timo Roos, Päivi Laakso, Marko Pekkarinen, Sami Olander, Hanna Suomi, Anu Lehtonen-Sonkki, Helena Boberg, Valpuri Seikkula, Arto Salo ja Jenni Vellamo.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: