Yhteisöllisyyttä ja luonnon rauhaa Teijon kansallispuistossa

Teijon Metsästäjät huolehtivat osaltaan alueen peurakannasta.

Metsästys on perinteikäs harrastus Suomessa, minkä parissa monet viettävät vapaa-aikaansa. Salon seudulla metsästystä harrastetaan muun muassa Teijon kansallispuistossa. Tekemistä riittää harrastuksen parissa syksyisin, vaikka puiston alueella jahdataankin oikeastaan pelkkiä hirvieläimiä.

Monilla Teijon Metsästäjät r.y:n jäsenistä on takanaan useamman kymmenen vuoden historia metsästyksen parissa ja aikojen muuttuessa on harrastus pysynyt kutakuinkin samana.

– Samalla tavalla ukot tätä tekevät kuin ennenkin. Porukkakin on jo pitkään ollut suunnilleen samaa, yhdistyksen puheenjohtaja Erno Kaitala sanoo.

– Naisten osallistuminen on kyllä vuosien varrella yleistynyt, seuran jäsen Hannu Karjunen toteaa.

Useasti saaliin saamista pidetään metsästysreissujen päätavoitteena ja vaikka se onkin yksi jahdin kohokohdista, liittyy harrastukseen muutakin. Monesti metsässä nautitaan myös ympäristön äänistä ja vietetään aikaa nuotion äärellä.

Nuotion äärelle rauhoittuminen on osa harrastusta.

– Metsästys on tärkeää, sillä se auttaa vähentämään esimerkiksi hirvi- ja peurakolarien määrää, Erno Kaitala kertoo.

Useimmiten harrastus löydetään perheen kautta ja metsälle houkuttelee myös yhteinen ajan vietto sukulaisten kanssa. Toisaalta jotkut ovat päätyneet aloittamaan täysin omasta kiinnostuksestaan ja vanhemmallakin iällä.

– Minulla ei suvussa oikein muita metsästäjiä ollut, kun itse kiinnostuin tästä, Kaitala mainitsee.

Eväiden syömisen ja metsämaiseman ihastelun lisäksi liittyy harrastukseen myös omat riskinsä ja siksi metsästäjiltä vaaditaan huolellisuutta.

– Turvallisuuteen panostetaan tietenkin paljon ja varsinkin täällä kansallispuistossa, Hannu muistuttaa.

– Hyvä metsästäjä on rauhallinen ja huolellinen, sekä muistaa kunnioittaa saaliseläintä. Ei saa saalisvietti mennä asioiden edelle, Erno lisää.

Yksin tai hyvällä porukalla, sekä maltillisesti toimien on metsästys hieno harrastus, jossa pääsee kokemaan niin jännittäviä tilanteita kuin myös rauhallisia hetkiä luonnon keskellä.

Anastasia Ylitalo

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: