Aggressiivinen Vilpas vei tilan Kouvoilta

Vilppaan aggressiivinen puolustus toimi Korisliigan avausottelussa Kouvoja vastaan.

Salon Vilpas aloitti Korisliigan väkevästi voittamalla viime kauden hopeamitalistin Kouvolan Kouvot selkein numeroin 95-77 (47-38).

Vilpas pelasi lauantaina Salohallissa juuri niin kuin ennakkoon oli lupailtu; aggressiivinen puolustus aiheutti Kouvoille peräti 19 pallonmenetystä ja tiukka puolustaminen vei muutoinkin mehuja Kouvojen kapeammasta rosterista.
Vilppaasta kaikki kymmenen kentällä käynyttä pelaajaa pääsi pisteiden makuun. Eniten peliminuutteja kellotti parhaana palkittu Juho Nenonen (18/4) joka pelasi ainoana yli 25 minuuttia.
– Pelattiin iloista ja yleisöön menevää korista. Välillä oli vähän enemmän vauhtia kuin järkeä, mutta sitä on helppo säätää myöhemmin, Nenonen jutusteli ottelun jälkeen.

Päävalmentaja Ville Tuominen sai kotijoukkueen faniryhmältä näkyvän tervetulotoivotuksen, mikä kutitti miehen nauruhermoja ennen ottelun alkua.
– Hieno juttu. Täällä on äänekäs yleisö ja kansainvälinen meininki. Peli oli sellaista, jota me halutaan, Tuominen sanoi ja viittasi paitsi Kouvojen pallonmenetyksiin myös Vilppaan nopeiden hyökkäysten tehoihin.

Vilppaan amerikkalaispelaajille maistui heti ensimmäisessä pelissä puolustaminen. Reggie Dillardilta (2/1) sitä osattiin odottaa, mutta myös Tim Coleman (14/7) teki Aatu Kivimäen (11/2), Henri Kantosen (11/3) ja Teemu Rannikon (7/0) tavoin Kouvojen pelinrakentelun hankalaksi.
Esimerkiksi viime kaudella Vilpasta vastaan vahvasti pelannut David Gonzalvez (9/2) pyysi kahdessa ensimmäisessä erässä huilitaukoa Vilppaan tiukassa vartioinnissa.

Vilppaan isot miehet DJ Laster (20/3) ja Jamuni McNeace (6/6) pääsevät valmentaja Tuomisen mukaan alkavalla viikolla treenaamaan yhteis- ja sentteripeliä Teemu Rannikon johdolla.
– Perusjuttuja tullaan hinkkaamaan tosi paljon. Teemu saa ottaa isälliseen otteeseen meidän isot pojat ja käydä heidän kanssaan kädestä pitäen askelmerkkejä läpi.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja tunnusti reilusti kotijoukkueen paremmuuden.
– Meillä ei pysynyt paketti kasassa niin hyvin, että oltaisiin pystytty haastamaan. Tuli menetyksiä ja Vilpas pääsi juoksemaan kenttää, Oja totesi.

Kauden avauskori syntyi Teemu Rannikkon hyppyheitolla.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: