Aito Siiderifestivaali viikonloppuna Mathildedalissa

Aito Siiderifestivaali järjestetään Matildankartanon niityllä.

Suomen aidon siiderin tekijät Lepola Drinks, Hallonmäen Siideripanimo, Paulan Puutarha ja Terissaari sekä Vaski Cider järjestävät Aidon Siiderifestivaalin Mathildedalissa ensi viikonloppuna.

Suomalaista siiderikulttuuria ylistävä Aito Siiderifestivaali järjestetään Matildankartanon niityllä, jossa aidon siiderin ystävät voivat nauttia pientuottajien juomista ja rennosta kesätunnelmasta Mathildedalin kylän ytimessä, leipomoravintola Matildankartanon niityllä.

Saloon on syntynyt Suomen siideripääkaupunki, jonka kaikki neljä siiderintuottajaa ovat mukana toteuttamassa ainutlaatuista siideritapahtumaa. Lisäksi mukaan on saatu luomusiidereiden tuottaja Terissaari Akaasta.

– Suomalainen aito siideri ansaitsee oman festivaalin, jossa suomalaiset raaka-aineet pääsevät loistamaan. Paikallisuus ja yhteinen tekeminen ovat olleet ideana koko siiderifestivaalin taustalla, järjestäjinä toimivat Lepolan Emmi Browniw ja Hallonmäen Mona Lahtinen kertovat lähettämässään tiedotteessa.

Tarjolla on rentoa piknik-tunnelmaa, sekä hyvää musiikkia ja ruokaa.

Tapahtumasta voi nauttia yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Ruokatarjoilusta tapahtumassa vastaa leipomoravintola Matildankartano ja paikallinen Antsun Nakki hodareineen.

Musiikista perjantaina ja lauantaina klo 18 vastaa turkulainen tunnelman luoja Leeni. Live-musiikin lisäksi tänä vuonna festareilla on myös tietovisa. Visailun vetää paikallinen visailun mestari Mikko lauantaina kahdelta.

Aito siideri tehdään tuoreesta omenamehusta, välttäen lisäaineita, luonnollisilla käymismenetelmillä. Siiderit valmistetaan pastöroimattomasta omenamehusta, johon ei ole lisätty vettä eikä tiivisteitä tai keinotekoisia aromeja. Kaikki maku saadaan aidoista luonnon raaka-aineista.

Aito siiderifestivaali Mathildedalissa pe 28.-la 29.6. Vapaa pääsy.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: