Aivoviikolla muistutetaan elintapojen merkityksestä

Muistiliitto ja Salon Muistiyhdistys haastavat Aivoviikolla kaikki tekemään pieniä muutoksia aivoterveytensä hyväksi. Aivoviikkoa vietetään Suomessa viikolla 11.

Huolen pitäminen aivoterveydestä on tärkeää, sillä se pienentää riskiä muistisairauksiin. Salon Muistiyhdistys kertoo tiedotteessaan, että ikä on suurin riskitekijä muistisairauteen sairastumisessa, mutta muihin riskitekijöihin voi vaikuttaa omilla elintavoilla. Myös muistisairauteen sairastuneiden on tärkeää huolehtia aivoterveydestä, jotta toimintakyky säilyy hyvänä mahdollisimman pitkään.

Viikolla 11 vietettävällä Aivoviikolla kiinnitetään huomio erityisesti aivojen aktivoinnin, unen ja levon, liikunnan, ravinnon ja mielen hyvinvoinnin merkitykseen.

Aivojen aktivointi on tärkeää, sillä älylliset haasteet luovat uusia hermosolujen yhteyksiä ja vaikuttavat positiivisesti muistiin.
– Esimerkiksi kielten opiskelu, musiikki, tanssi ja rutiineista poikkeaminen on hyväksi aivoterveydelle. Kannattaa valita aivojen aktivointiin tekemistä, jossa voi myös oppia uutta ja näin haastaa aivoja, sanoo Salon Muistiyhdistyksen muistiohjaaja Pauliina Römpötti. 

Salon Muistiyhdistys järjestää Aivoviikolla Kiskon Muistikahvilassa maanantaina 14.3. klo 13 Aivohuoltamon sekä keskiviikkona 16.3. klo 10-12 avoimet ovet Muistiyhdistyksessä Turuntiellä. Aivohuoltamoa pidetään myös jo perjantaina 11.3. klo 10 Someron Muistikahvilassa ja virittäydytään aivoviikkoon. Torstaina 17.3. Muistiyhdistyksellä on infopöytä Salon Citymarketissa klo 9-12 ja 15-18 ja perjantaina 18.3. Perniön S-marketissa klo 10-12 yhdessä Salon Omaishoitajien kanssa. Silloin on mahdollista tulla juttelemaan aivoterveys- ja muistiasioista sekä saada tietoa omaishoidosta. Aivoviikolla on jaossa aivoterveyspussukoita muutamissa Salon kahviloissa kuten Ihme ja Kummassa, Kuninkaantien apteekissa ja Someron kirjastossa.
Aivoviikon aikana kaikille sopivia haasteita aivoterveyden edistämiseen nostetaan esiin Salon Muistiyhdistyksen Facebook-sivuilla.

Muistisairaudet koskettavat Suomessa noin miljoonaa ihmistä, jos jokaisella muistisairaalla ihmisellä on 2–3 läheistä. Suomessa arvioidaan olevan 193 000 muistisairautta sairastavaa. Muistisairauksien riski kasvaa ikääntyessä, mutta Suomessa on myös noin 7 000 työikäisenä sairastunutta. Vuosittain muistisairauteen sairastuu 14 500 ihmistä.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: