Niklas Myllylä valmistui suuhygienistiksi

Suuhygienistiksi marraskuussa valmistuneen Niklas Myllylän mielestä tärkeintä hänen työssään on ennaltaehkäisevä hoito. Erikoishammasteknikko Marko Rosendahl sai Myllylästä vahvistuksen Helsingintien toimipisteeseen.

Erikoishammasteknikko Marko Rosendahl on työskennellyt Helsingintiellä sijaitsevalla vastaanotollaan yli 20 vuoden ajan. Rosendahl on tyytyväinen, sillä useamman henkilön työskentelyn mahdollistavat toimitilat ovat saaneet tuoreen vahvistuksen suuhygienisti Niklas Myllylästä.
-Sain Niklaksesta suosituksen. Tapasimme ja olin myös hänen potilaanaan. Niklas aloitti työskentelyn viime kuussa. Toiminnan on tarkoitus edelleen vahvistua muutaman kuukauden kuluessa hammaslääkärin aloittaessa työnsä. Toimimme jokainen omana yksityisenä yrittäjänä Salon Hammaspaikan alla. Hinnan lisäksi on monella tapaa asiakkaan edun mukaista, että olemme kaikki tavoitettavissa saman katon alla. Myös poikani opiskelee parhaillaan hammaslääkäriksi, joten lisää vahvistusta on mahdollisesti tulossa tiimiimme parin, kolmen vuoden kuluttua, Rosendahl sanoo.

Rosendahl kertoo opiskelleensa hammasteknikon perustutkinnon vuosina 1986-1990. Kymmenen vuoden työskentelyn jälkeen hän hankki itselleen erikoishammasteknikon pätevyyden. Hänen työhönsä kuuluu uusien hammasproteesien valmistaminen, hammasproteesin pohjaaminen, rikkoutuneen hammasproteesin korjaaminen ja hammasproteesin puhdistaminen. Erikoishammasteknikko myös tarkistaa suun limakalvot sekä hammasproteesin ja ohjaa tarvittaessa jatkohoitoon hammaslääkärille.
-Minä ikäänkuin ajauduin tälle alalle, sillä isäni teki samaa työtä. En ole katunut koskaan ryhtymistä erikoishammasteknikoksi, sillä saan olla ihmisten kanssa tekemisissä ja työni on käsityötä, Rosendahl toteaa.

Riihimäeltä kotoisin oleva 27-vuotias Niklas Myllylä valmistui marraskuussa Turun ammattikorkeakoulusta suuhygienistiksi kolmen ja puolen vuoden opiskelujen jälkeen.
-Olin ainoa mies meidän kurssilla. Lähdin tälle alalle, sillä haluan tehdä hyvää ja palvella työssäni ihmisiä. Tämä on selkeästi ”mun homma” ja tykkään siitä kovasti, Myllylä kertoo.

Oman yrityksen perustaminen oli Myllylälle selvillä aivan opiskelujen alkuvaiheesta lähtien.
-Olen tiennyt jo kauan, että tulen tekemään töitä tällä tavalla. Minulla on taustalla liiketalouden perustutkinto ja siitä on ollut hyötyä oman yrityksen perustamisessa, Myllylä sanoo.

Ennaltaehkäisevä hoito on Myllylän mielestä tärkeintä suuhygienistin työssä. Suun terveyden ylläpitäminen ja suu- ja hammassairauksien estäminen saadaan suurelta osin aikaiseksi potilasta ohjaamalla ja neuvomalla.
-Hoidan kaikkia asiakkaita, joilla on omia hampaita. Hammaskiven poisto on yleisin työtehtävä. Kiinnitän myös hammaskoruja ja teen esteettisiä hampaiden valkaisuja.

Myllylä toteaa ihmisten olevan nykyisin tietoisempia siitä, millaisilta he haluavat hampaidensa näyttävän. Hampaiden valkaisu on yleistynyt kaiken aikaa.
-Hampaiden valkaisu tehdään levittämällä valkaisugeeli hampaiden pinnalle. Valkaisumenetelmiä ja -aineita on erilaisia, kuten kevyempiä ja vahvempia valkaisuja.

Myllylä haluaa omassa hoitotyössään paneutua varsinkin pelkopotilaiden huomioimiseen. Aiemmat, jostain syystä ikävät hammaslääkärikokemukset sekä pelko kivusta voivat hidastaa tai estää hoitoon hakeutumista.
-Tunnistan itsekin asiat, jotka aiheuttavat hammaslääkäripelkoa. Sitä voivat tuottaa äänet, hoitotuolin asento, valot ja monet erilaiset laitteet. Kysyn asiakkaalta, onko esimerkiksi jokin laite tuttu ja kerron, mitä sillä tehdään. Minulle saa myös sanoa, jos jännittää. Jokaisen pelko on erilaista ja se ilmenee eri tavoin. Uskon lisäksi, että pelkopotilaita on paljon enemmän kuin kerrotaan, sillä ihmiset eivät välttämättä tuo pelkoa esille hoitotilanteessa, Myllylä arvelee.

Myllylän tavoitteena on olla oma itsensä myös asiakaspalvelutilanteissa.
-Haluan tehdä työtäni rohkeasti ja luoda jokaisen asiakaskäynnin mahdollisimman miellyttäväksi.

Turussa asuvan Myllylän työmatka Saloon taittuu hänen mielestään omalla autolla varsin vaivattomasti.
-Vapaa-aikanani harrastan mielelläni liikuntaa. Käyn kuntosalilla ja juoksemassa. Välillä tulee golfattua ja käyn myös veneilemässä, Myllylä kertoo.

Maritta Määttänen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: