Alisa Romun siivoojan sijaisuus synnytti kipinän metallialalle – Ura CNC-koneistajana alkaa oppisopimuksella Jame-Saftissa

Alisa Romu on löytänyt uuden työpaikan koneistajana oman aktiivisuutensa ja työantajan koulutushalukkuuden mahdollistamana.

Salolaislähtöinen Alisa Romu yllätti itsensäkin työskennellessään kesällä siivousalan yrityksessä sijaisena. Siistijän työ salolaisessa koneistamossa tutustutti kuin vahingossa metallialaan, joka alkoi kiinnostaa sitä enemmän mitä kauemmin kesätyö kesti.

Oma-aloitteinen nuori nainen päätti kysyä siivouspestin päätyttyä mahdollisuutta kokeilla työskentelyä Jame-Shaftilta ja loppu onkin jo historiaa.

– Aikaisemmin en tiennyt metallialasta enkä yrityksestä mitään, ehkä nimen olin kuullut joskus. Työympäristö ja ihmiset siellä vaikuttivat mukavilta.

Alisa päätti kysyä Jame-Shaftilta jatkoa kesätöihinsä, koska edessä oli kuukausi ”luppoaikaa”. Hakemus kouluun aivan eri alalle oli sisällä eikä päätöstä opiskelupaikasta ollut vielä tullut.

– Pääsin töihin varastolle, ja siinä ollessani aloin pikkuhiljaa ottamaan lisää selvää metallialasta. Päätin kysyä olisiko oppisopimuskoulutus mahdollinen, ja kun minulle näytettiin vihreää valoa, alanvaihto alkoi tuntua mahdolliselta.

Alisalla on pohjalla hevostalouden perustutkinto ja hän on erikoistunut hevosvarusteisiin.

– Harrastuksiini voisin luetella hevoset, musiikin, videopelit, ajelun ja tekniikan, sekä hyvin satunnaisesti koira-agilityn yhdessä Peppi-terrierini kanssa.

– Aiemmin olen työskennellyt lähinnä hevosalalla jo ennen hevosalan tutkintoani. Nyt olen töissä Jame-Shaftilla ja opiskelen koneistajaksi oppisopimuksella.

Tällä hetkellä Alisa ajaa työpaikallaan CNC-työstökonetta ohjaajansa Pekka Syrjäläisen oppien alla ja koululla opetellaan muun muassa hitsaamista.

– Työssä pääsee käyttämään omaa päätään ja näkemään konkreettisesti sen, mitä valmistaa. Ohjelmien tekeminen on oikeastaan lempijuttuni, sillä se on aikalailla täysin matemaattista, mikä on minulle ollut aina se kiinnostava juttu.

Alisan mukaan työ vaikuttaa juuri siltä, mitä hän haluaa tehdä.

– CNC-koneistajan työ sopii mielestäni sellaiselle henkilölle, jolla on hyvä hahmotuskyky sekä matemaattista kiinnostusta. Naisia ei alalla vielä paljoa näe, enkä tiedä mistä se johtuu. Ehkeivät naiset osaa ajatella, että metalliala voisikin olla se juttu.

Alisa kertoo, ettei hänkään tiennyt ennen siivoojasijaisuuttaan oikeastaan mitään metallialasta.

– Metalliesineitä oli, mutten tiennyt, mistä ne tulevat. Eikä sitä ole tullut sillä tavalla ajateltuakaan koskaan.

Siivoojana työskennellessään hän sai seurata, kuinka koneita ohjataan tietokoneohjelmilla.

– Ohjelmointi on kiinnostanut minua oikeastaan jo pienestä pitäen. Tiesin, että CNC-koneen ohjelmointi on minulle se mielenkiintoinen juttu.

Alisa kehuu työantajaansa ja työkavereitaan.

– Jame-Shaft on työpaikkana loistava. Täällä oikeasti välitetään työntekijöistä. Työporukka on huippua niin koneistus- kuin varastopuolellakin. Osaajia on, eivätkä he pelkää auttaa.

Rohkaiseva tekijä opiskelemaan lähdössä oli Alisan mukaan se, kuinka avokätisesti yrityksessä oltiin kannustamassa alalle lähtöön, vaikka pohjalla ei ollut koulutusta tai minkäänlaista aikaisempaa kokemusta.

– Siitä suuri kiitos, Alisa sanoo.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: