Alkeiskurssilta eväitä padelin aloittamiseen

Laura Himanen, Kirsi Koskinen ja Arja Heinonen opettelivat padelin alkeita Jenni Koivumäen opastuksella.

Vuoden alussa toimintansa aloittanut Enko Padel järjestää lajin alkeiskursseja ja kilpailemisesta kiinnostuneille on tarjolla huipputason valmennusta. Yrittäjä Kimmo Korpineva on hankkinut Astrum-keskuksen padelkentät omistukseensa.

Padel sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille harrastajille, mutta parhaiten pelin tiimellyksestä nauttii samantasoisten pelaajien kanssa.

Kilpapelaajien harjoitellessa valmentaja David Lozanon johdolla, viereisellä kentällä opeteltiin sunnuntaina padelin alkeita Jenni Koivumäen opastuksella.

Sauvolainen Laura Himanen on ehtinyt tutustua lajiin jo jonkin aikaa, ystävykset Kirsi Koskinen ja Arja Heinonen kertoivat lähteneensä kurssille tutustumaan lajiin.
-Kuorokaveri kertoi käyvänsä pelaamassa. Lähdin mukaan kokeilemaan, nuorempana lentopalloa pelannut Himanen kertoo.

Takana on nyt pelailua reilun vuoden verran kerran tai kaksi viikossa.
-Kurssille minut sai turhautuminen, koska en ole vähän aikaan edennyt pelitaidoissa. Alussa kehittyminen oli nopeaa ja nyt on tyssännyt. Sain muutaman hyvän vinkin eri lyöntitekniikoihin. Oli hyvä, ettei tullut liian paljon uusia juttuja.

Himanen kertoo, että alkuun oli haastavaa saada porukka kokoon niin, että pääsee pelaamaan.
-Sitten liityinkin WhatsApp-ryhmään, josta löytyy aina peliseuraa. Meillä on myös neljän naisen vakiporukalla maanantaisin pelivuoro.

Liikunta on Himaselle osa elämää, padel tuo siihen mukavan lisän.
-Lenkkeilen, käyn salilla, hiihdän, suunnistan, suppailen, pyöräilen ja käyn ryhmäliikuntatunneilla. Kaikki liikunta on kivaa.

Kirsi Koskinen kertoo padelin olevan täysin uusi aluevaltaus.
-Tyttäreni oli aloittanut padel-harrastuksen ja hän houkutteli minut mukaan ajatuksena yhteisestä liikuntaharrastuksesta. Kokemus kurssista oli positiivinen ja innostava.

Koskinen kertoo harrastaneensa lapsena yleisurheilua ja aikuisiällä liikuntaa monipuolisesti; muun muassa lenkkeilyä, kuntosalia ja ryhmäliikuntaa.

Arja Heinonen kertoo käyneensä aiemmin pari kertaa ystävien kanssa kokeilemassa lajia.
-Kirsin tytär ilmoitti myös minut tänne mukaan. Minut on yleensäkin todella helppo puhua mukaan ja kokeilemaan mitä vain liikuntaan liittyvää, Heinonen naurahtaa.

Säännöllinen liikkuminen kuuluu arkeen niin ulkona kuin sisällä.
-Sydäntä lähinnä ovat hiihto ja pyöräily, kahvakuula, ryhmäliikunta ja ulkoilu.

Mailapelitaustaa Arjalla on muutaman vuoden takaa harrastusmielessä sulkapallon ja squashin parista.
-Alkeiskurssi antoi juuri sen mitä odotinkin, vähän taustaa lisää pelin syövereihin, mailan asennosta eri lyöntityyleihin.

Heinonen kertoo oppineensa kerralla sen, että padel ei ole voimalaji.
-Mailan asennolla on suuri merkitys ja siksi tekniikka kannattaa olla hallussa. Pelin säännöt olisi hyvä vielä toisella kurssilla käydä opettelemassa. Kyllä pieni kärpänen puraisi ja sai innostumaan.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: