Alueellinen koronaryhmä: ”Ei yli 20 henkilön yksityistilaisuuksia”

Varsinais-Suomen alueellinen koronaryhmä muistuttaa turvaväleistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Harrastustoimintaa voidaan jatkaa entiseen tapaan turvatoimia noudattaen

Koronapandemia kiihtyy edelleen Varsinais-Suomessa.
Tänään tiistaina 13.10. kokoontunut Varsinais-Suomen alueellinen koronaryhmä suosittaa, ettei sisätiloissa tule järjestää yli 20 henkilön suuruisia yksityistilaisuuksia. Syynä on se, että koronapandemia kiihtyy edelleen Varsinais-Suomessa.

Koronatartuntojen lähteet ovat entistä moninaisempia. Tällä hetkellä koronavirustartuntoja saadaan varsinkin omasta perhepiiristä, anniskelupaikoista sekä sisätiloissa järjestetyistä yksityistilaisuuksista.
Suositus tulee voimaan maanantaina 19. lokakuuta. Ohjausryhmän toivomus on, että suositusta noudatetaan heti.
– Pystymme jäljittämään tällä hetkellä noin kolme neljästä tartunnasta. Koronavirus on tarttunut varsinkin erilaisissa juhlissa tuttavapiirissä, tupaantuliaisissa ja muissa yksityistilaisuuksissa. Suosittelemme käyttämään erityistä harkintaa siihen, onko juhlaa tai muuta tiivistä vapaa-ajan kokoontumista juuri nyt tarpeen järjestää, sanoo johtajaylilääkäri Mikko Pietilä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä.
Ohjausryhmä ei kuitenkaan ulota suositustaan kaikkeen harrastustoimintaan. Näin ollen esimerkiksi lasten ja nuorten liikunta- ja urheiluharrastuksia, partiotoimintaa ja vastaavia harrastuskokoontumisia voidaan jatkaa, kun muistetaan turvavälit sekä hyvä käsi- ja yskimishygienia.

Salossa ei ole saatu uusia tartuntoja viimeisen viikon aikana.
Tartunnan saaneiden keski-ikä maakunnassa on lokakuussa ollut 34 vuotta. Eniten tartuntoja on todettu 20-29-vuotiaiden ikäryhmässä.  Ohjausryhmä painottaa lisäksi, että viime aikoina tartunnan saaneiden nuoresta iästä huolimatta, on tärkeää suojata ikääntyneitä ja riskiryhmiä. Uusia suosituksia aiheesta ei annettu, mutta ohjausryhmä kehottaa kiinnittämään erityistä huomiota siihen, että ikääntyvien ja riskiryhmien terveysturvallisuudesta huolehditaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Varsinais-Suomen koronavirustapaukset keskittyvät erityisesti Turkuun ja sen ympäristökuntiin. Maakunnassa on edelleen myös kuntia, joissa ei ole todettu yhtään koronavirustapausta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: