Syyslomaviikon jäähallin luisteluvuoroilla mukavasti tilaa

Lomapäivä kuluu mukavasti jäähallissa luistellen. Kuvassa Eemeli ja Eetu Rokka sekä Leevi Perttola.

Laura Barry

Salon jäähalliin pääsee syyslomaviikolla luistelemaan lähes päivittäin.
Maanantai aamupäivällä luistelijoita viiletti alle 12-vuotiaiden mailallisella vuorolla arviolta 40 henkeä, kiekottomalla vuorolla sitä ennen luistelijoita oli viitisenkymmentä.
Tiia Tikkinen ja lapset, reilun vuoden ikäinen Antton Laaksonen sekä Ida Laaksonen (6) pitävät pientä taukoa luistelun lomassa. Ida harrastaa taitoluistelua ja perheen vanhempi poika jääkiekkoa, joten jäähallia ja sen palveluita tulee käytettyä paljon. Myös nuorin poika Antton olisi innostunut luistelusta ja pikkumies kiemurtelikin ”turhautuneena” vaihtopenkillä. Jäällä olisi selvästi mukavampaa olla.

– Varsinkin mailalliset vuorot ovat todella kivoja. Luultavasti vallitsevan tilanteen vuoksi luistelijoita on kuitenkin selkeästi vähemmän kuin yleensä, Tiia Tikkinen pohtii.
Eemeli Rokka, lapset Eetu ja Eevi Rokka sekä Eetun kaveri Leevi Perttola ovat myös luistelemassa. Kukaan joukosta ei harrasta jäälajeja, mutta vapaa-ajallaan kaikki käyvät paljon hallilla.

– Käymme paljon kaupungin järjestämissä erilaisissa tapahtumissa. Asumme Alhaisissa, ja luistelemme jäähallin lisäksi lähipuiston ulkokentällä. On kuitenkin mukavaa tulla jäähalliin, koska ulkokentän jää ei ole yhtä hyvässä kunnossa, perheen isä kuvailee.

– Vaikka nykyinen halli on hieno, olisi myös positiivista, jos kaupunkia mahdollisesti kehitettäisiin uudella hallilla, hän jatkaa.
Kahden tunnin luistelun jälkeen on kotiinlähdön aika. Eevin mielestä aika loppui kesken, hallissa kun viihtyisi paljon pidempäänkin.
Renni Tuominen (7) riisuu luistimiaan. Keskustassa asuva Renni käy kiekkokoulussa jäähallilla kaksi kertaa viikossa. Sen lisäksi hän tulee luistelemaan aina kun ehtii.

– On ihanaa, että ihmisiä on vähemmän liikkeellä, Rennin äiti miettii.
Matias Lang on juuri saapumassa yli 12-vuotiaiden mailavuoroon. Hän ei harrasta jääkiekkoa, mutta käy hallilla lähes jokaisella yleisöluisteluvuorolla. Halikkolainen aikoo tulla myös tällä viikolla joka päivä, ja yleensä hänen mukanaan on noin 3–5 kaveria.

– On hienoa, että luisteluvuoroja järjestetään lomalla enemmän. Niitä saisi olla myös lomien ulkopuolella lisää, erityisesti mailallisia vuoroja. On mahtavaa, että Salossa on tällainen jäähalli, Matias kiittelee.
Syyslomalla yleisöluistelemaan pääsee torstaina, perjantaina ja sunnuntaina.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: