Älykaupunkiteemainen yleisötapahtuma Plazassa

Kauppakeskus Plazan toisessa kerroksessa järjestetään Älykaupunkiteemainen yleisötapahtuma kuntalaisille tänään klo 16.00-18.00. Kaupunki järjestää yhdessä Turun yliopiston kanssa kaikille avoimen tapahtuman, jonka tavoitteena on avata kaupunkilaisille sitä, mitä älykaupunki tarkoittaa ja miten Salossa älykaupunkihanketta lähdetään toteuttamaan. Salon kaupunki on käynnistänyt syksyllä 2018 Salon älykaupunkihankkeen, jonka tavoitteena on helpottaa ihmisten elämistä, asumista ja liikkumista Salossa.

Tapahtumassa Olli Jakonen kertoo, mitä ihmislähtöisyys ja osallistaminen tarkoittavat älykaupungissa sekä nostaa esille esimerkkejä muista kaupungeista. Kaupunginjohtaja Lauri Inna avaa puheenvuorossaan Salon kaupungin painotuksia älykaupungin kehittämisessä. Turun yliopiston tulevaisuuden teknologioiden laitoksen yliopisto-opettaja Antti Hakkalan ja apulaisprofessori Seppo Virtasen puheenvuorossa näkökulmana on kyberturvallisuus ja yksityisyys älykkäissä ympäristöissä.

Puheenvuorojen jälkeen osallistujilla on mahdollisuus keskustella älykaupungista Salon kaupungin edustajien kanssa ja tutustua Turun yliopiston demoihin.

Salon kaupunki ja Turun yliopisto ovat jo vuodesta 2013 saakka tehneet suunnitelmallista yhteistyötä Saloa ja alueen yrityksiä hyödyttävän tutkimuksen, kehityksen ja koulutuksen parissa. Molemmat osapuolet saavat yhteistyöstä hyötyä: tutkijat voivat käyttää Salon kaupunkia tutkimusalustana, toisaalta tutkimuksella on tiivis yhteys kaupungin kehittämiseen ja yritystoimintaan.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: