Liikkuva neuvontapiste auttaa senioreita Salossa

Muistikoordinaattori Kaisa Niinistö ja projektisuunnittelija Satu Järvenpää tapasivat ihmisiä Salon seniorimessuilla muutama viikko sitten.

Pekka Mäenpää

Liikkuva resurssikeskus on toimintamuoto, jonka kautta ikääntyneitä on helppo tavoittaa arkisissa ympäristöissä.

Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen ja Turun kaupungin yhteinen Liikkuva resurssikeskus on kulkenut jo yli kolme vuotta Turussa ja nykyään toiminta on laajentunut myös muihin Varsinais-Suomen kaupunkeihin yhteistyössä Varsinais-Suomen keskitetyn asiakas- ja palveluohjaustoiminta KomPAssin kanssa. Liikkuva neuvontapiste vierailee säännöllisen epäsäännöllisesti myös Salon eri kuntakeskuksissa. Salon kaupunki on kumppanina toiminnassa mukana, ja Salon suunnalla liikuttaessa mukana on järjestötyöntekijöiden lisäksi aina Salon kaupungin vanhuspalveluiden työntekijä.

Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen projektisuunnittelija Satu Järvenpää sekä Salon kaupungin muistikoordinaattori Kaisa Niinistö jalkautuivat neuvonta-auton kanssa Salon seniorimessuille muutama viikko sitten.
– Meidän Liikkuva neuvontapiste tuo maksutonta ohjausta ja neuvontaa lähelle sitä tarvitsevia. Käytössämme on matkailuauto, joka palvelee Turun lisäksi Maakuntapysäkeillä. Kävimme kesällä muun muassa Perttelissä ja Perniössä, syksyn aikana tulemme ainakin Halikkoon ja Kuusjoen suuntaan, Järvenpää kertoo.

Liikkuvassa neuvontapisteessä on mukana ammattilaisia eri yhdistyksistä ja muista tahoista. Tarkoitus ei ole järjestää uusia palveluita, vaan tiedottaa ja ohjata ihmisiä jo olemassa olevien palvelujen piiriin.
– Liikkuva malli mahdollistaa kätevästi ja resursseja säästäen useiden järjestöjen ja myös Salon kaupungin jalkautumisen kentälle. Tämä mahdollistaa tiedon kulun myös syrjemmälle ja toisaalta tuo sieltä tietoa myös kaupungin suuntaan.

Lokakuun pysäkeillä Halikossa ja Kuusjoella on mukana Salon kaupungin vanhuspalveluiden palveluohjaaja Anne Vainio.
– Lisäksi mukana on fysio- ja toimintaterapiaopiskelijoita, jotka esittelevät kodin pienapuvälineitä. Teema on noussut ikäihmisten omista toiveista, itsekin matkailuauton kyydissä Saloon saapuva Järvenpää kertoo.

Käytännössä liikkuva neuvontapiste toimii niin, että kaupungin työntekijältä saa palveluohjausta ja järjestöiltä neuvontaa.
– Tänä vuonna keräämme senioreilta heidän omia toiveitaan neuvontateemoista. Tulleista toiveista kokoamme kaupungin, järjestöjen ja muista tahoista poppoon, jolla hurautamme paikalle vastaamaan toiveisiin.

Liikkuvan resurssikeskuksen väki toivottaa seniorit ja heidän läheisensä tervetulleiksi juttelemaan pysäkeille lähes asiasta kuin asiasta. Seuraavan kerran värikäs retkeilyauto löytyy Salosta keskiviikkona 23. lokakuuta klo 9.30 K-Market Pirkkatorin edestä ja klo 13 alkaen Kuusjoen Salen pihalta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: