AMK:ssa suuri työelämätapahtuma keskiviikkona

Turun AMK:n Salon yksikössä järjestetään keskiviikkona mittava työelämätapahtuma.

Turun AMK:n Salon yksikössä järjestetään keskiviikkona mittava työelämätapahtuma.
IoT Campuksella jaetaan tietoa muun muassa työelämästä ja yrittäjyydestä, edistetään työnhakuvalmiuksia sekä autetaan etenkin nuoria kesätöiden haussa.
Erityisasiantuntija Riikka Nurmi kertoo, että Sykäys-tiimin ja Turun ammattikorkeakoulun Salon yksikön liiketalouden opiskelijoiden järjestämässä Mun työhön –työelämätapahtuma avautuu aamu yhdeksältä ja kestää koko päivän.
-Tapahtuman aamupäivään on jo ilmoittautunut mukaan yli 400 oppilasta ja opettajaa Salon yläkouluista. Kaupunki järjestää kuljetuksen yläkouluista. Iltapäivään on tulossa vähintään saman verran lukiolaisia sekä toisen asteen opiskelijoita ja opettajia.
Mukana tapahtumassa on suuri joukko merkittäviä salolaisia yrityksiä.

Tapahtuman tavoitteena jakaa tietoa työelämästä, saattaa työntekijöitä ja työnantajia yhteen, auttaa nuoria työnhaussa sekä tehdä Saloa tutummaksi sekä oppilaille että opettajille. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille, Nurmi kertoo.

Ohjelmalavalla käydään keskusteluja työelämästä ja yrittäjyydestä ja esimerkiksi Joona Hellman kertoo tubettajan työstä.
-Keskusteluissa vaihdetaan ajatuksia ja kokemuksia siitä, mitä työelämä odottaa työntekijältä. Otto Tähkäpää Tulevaisuuskoulusta kumoaa tulevaisuuteen liittyviä yleisimpiä myyttejä ja jakaa vinkkejä siitä, millaisilla taidoilla ja osaamisella tulevaisuudessa pärjää.
Työpajoissa annettaan vinkkejä ja opastusta mm. cv:n ja videocv:n laatimiseen. Nuoret voivat myös harjoitella työnantajan kohtaamista YES Varsinais-Suomen toteuttamassa työpajassa. Yhteistyökumppaneiden ständeiltä saa lisätietoa yrittäjyydestä ja koulutusmahdollisuuksista.

-Perinteinen KesäDuuni –tapahtuma järjestetään samassa yhteydessä, joten nuoret voivat hakea myös kesätöitä päivän aikana. Yritykset voivat rekrytoida kesätyöntekijöitä tai opiskelijoita projektitöihin, tai vaikkei juuri nyt olisi tekijälle tarvetta, vaihtaa ajatuksia nuorten ja opettajien kanssa siitä, millaista osaamista omalla alalla tulevaisuudessa tarvitaan.
Opettajille tapahtuma tarjoaa hyvän mahdollisuuden tavata työnantajia ja saada tietoa työelämän odotuksista, työnhausta ja yrittäjyydestä.
Tapahtuman tarkempi ohjelma löytyy osoitteesta www.salo.fi/muntyohon. Tapahtumassa on video- ja valokuvausta.
Sykäys-tiimi toiminut Salossa jo usean vuoden ajan yrittäjyyskasvatuksen kehittämistiiminä. Sykäys-tiimi ideoi, koordinoi ja ohjaa alueellista yrittäjyyskasvatusta. Se rakentaa yhteisiä alueellisia tapahtumia eri kouluasteiden, koulujen ja yritysten välillä sekä viestii, levittää ja rohkaisee kokeilemaan hyviä yrittäjyyskasvatuksen käytäntöjä paikallisesti ja valtakunnallisesti. Tiimi on myös nuoren yrittäjyyden puolestapuhuja. Tarkoituksena ei ole kasvattaa kaikista välttämättä suoraan yrittäjiä vaan ennen kaikkea lisätä lasten ja nuorten yrittäjämäistä asennetta, vastuunottoa ja sinnikkyyttä.
Yrittäjyyskasvatusta toteutetaan yhteistyössä yritysten ja yrittäjyyttä tukevien organisaatioiden kanssa, mm. Yrityssalo, YES Varsinais-Suomi, Salon 4H-yhdistys ry, Nuori Yrittäjyys ry, Taloudellinen tiedotustoimisto ja Salon alueen yrittäjäyhdistykset.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: