Naisex-messut tekee hyvää

Tulevana lauantaina Salon seudun ammattiopistolla pidettävien Naisex-messujen järjestäjänä toimiva LC Salo Birgitat tekee hyväntekeväisyyttä monilla eri alueilla. Yhdistyksen presidentti Helena Linnamäen mukaan yhdistyksen tekemä hyväntekeväisyys etenee jokaisen messuille osallistuvan kautta.

Jokainen messuilla kävijä on hyväntekijä. Lipputulot menevät suoraan lyhentymättömänä kohteeseen, Linnamäki kiteyttää.
Maailmanlaajuiseen järjestöön kuuluva LC Salo Birgitat osallistuu pitkin vuotta hyväntekeväisyyteen.

Mukana on paikallisia, valtakunnallisia ja kansainvälisiä kohteita. Salo on laaja alue ja yritämme jakaa tuen tasapuolisesti. Viime vuoden Naisex-messujen tuotosta 3 000 euroa meni ennen joulua apua tarvitsevien ruokalahjakortteihin. Teemme yhteistyötä myös Salon kaupungin sosiaalitoimen ja Salon seurakunnan diakoniatyön kanssa. Sosiaalitoimen kautta olemme olleet tukemassa lasten ja nuorten liikuntaa urheilu- ja liikuntavälineiden hankkimisella.

-Lahjoitimme joululahjoja vähävaraisten perheiden lapsille sekä olemme rahoittamassa tämän kuun lopulla seurakunnan tarjoamaa pienituloisten ruokailua seurakuntatalolla. Osallistumme lisäksi muun muassa kansainväliseen nuorisovaihtoon, punainen sulka -kampanjaan sekä kummilapsitoimintaan, joille annamme säännöllistä tukea, Linnamäki kertoo.
Naisex-messut ovat selkeästi LC Salo Birgittojen pääaktiviteetti.

Messujen järjestämisessä jokaisella osa-alueella on toimikunta, joka vastaa ja huolehtii esimerkiksi liikennejärjestelyistä, tiedotuksesta ja markkinoinnista. -Meillä on myös näytösvastaavat sekä ohjelmatoimikunta. Jokaisella osa-alueella on mukana naisia, joilla on ollut paljon hyviä ideoita messuja suunniteltaessa, Linnamäki kertoo.
Linnamäki on ollut mukana yhdistyksessä miltei parikymmentä vuotta. Birgittojen aktiivijäseneksi tunnustautuva Päivi Kallio liittyi yhdistykseen vuosi sitten.

-Minulle mukana olemisen isoin merkitys on vapaa-ajan merkityksellinen käyttäminen. Olen Kuusjokiseuran viljamakasiini -toimikunnassa. Siellä on mukana Birgittojen aktiivi, joka houkutteli minut tähän toimintaan, Kallio kertoo.
Linnamäki ja Kallio ovat tyytyväisiä tulevien messujen ohjelmasisältöön sekä kiinnostaviin vierailijoihin.

-Mietimme yhdistyksessä mielenkiintoisia ja houkuttelevia esiintyjiä. Messujen vierailijoina ovat muotitoimittaja Sami Sykkö ja vaatesuunnittelija, hius- ja meikkitaiteilija Lalli Savolainen. -Kertovat martat. -Helposta arkiruoasta ja MLL esittelee tukihenkilötoimintaa. Muotinäytöksissä on mukana 10 eri liikettä ja näytösten malleina ovat salolaiset, tavalliset naiset ja miehet. Messuilla on yli 70 näytteilleasettajaa, naiset kertovat.

”Tätä päivää on olla huoliteltu ja löytää oma tyyli”

Vaatesuunnittelija ja hius- ja meikkitaiteilija Lalli Savolaisen mielestä suomalaisessa kulttuurissa on edelleen se käsite, että kauneudella ei saa koreilla. Stailauksia tekevä Savolainen toivoo suomalaisten naisten kiinnittävän huomiota omiin hyviin puoliinsa, on sitten kyseessä vaatteet, kauneudenhoito tai hiukset.Kaikki lähtee halusta olla kaunis, huoliteltu ja persoonallinen. Kyse ei ole muodista, vaan tyylistä, joka on monella hakoteillä. Ihmiset eivät näe peilistä omia hyviä puoliaan ja korosta niitä. Harhaluulo on hakea jotain muodikasta, jos se ei sovi henkilön tyyliin. Muodista voi noukkia jotain pientä uutta omaan tyyliinsä.
Savolainen myöntää vihaavansa eniten sanontaa ”olla nuorekas”.

Yrittää olla ja yritykseksi jää, Savolainen toteaa.
Hiusmuodissa ei Savolaisen mukaan ole olemassa vain yhtä muotia.

-Tätä päivää on olla huoliteltu ja löytää oma tyyli. Tärkeintä on, että hiukset ovat hyvin leikatut ja terveet. Harmaat hiukset ovat in, Savolainen sanoo.
Muotitoimittaja Sami Sykkö kertoo alkavan kevään muodin olevan värikästä ja ihanaa.

Ilmojen lämmetessä katukuvaan ilmestyy muodikasta beigeä, oranssia ja pinkkiä, vahvoja printtejä, logoja, ja hauskoja voimakkaan värisiä housupukuja. Suuria rusetteja. Haalareita. Kivipestyä denimiä à la 1980-luku. Jakkuja, joissa on suuret olkapäät. Pyöräilyshortseja, joista tosin suosittelen pysymään vähän kauempana, Sykkö kuvailee.
Sykön mukaan muuttuva muoti näkyy vaatteiden lisäksi muun muassa kengissä ja silmälaseissa. Trendikkyyteen liitetään tänä päivänä myös luonnon huomioiva ekologisuus.

Kenkäosastollakin tapahtuu. Luvassa on jo muutaman kauden muodissa olleita, sanalla sanoen aika rumia paksupohjaisia lenkkareita. Tiedossa on myös upeita veistoksellisia korkoja. Hyvinkin kapeita kengänkärkiä. Omiin suosikkeihini kuuluvat narukengät, joiden punokset muistuttavat merimiesten köysiä ja solmuja.

Kasvoillakin muoti muuttuu, sillä silmälasit ovat yhä jännittävämpiä: ne ovat aiempaa värikkäämpiä, kookkaampia ja pyöreämpiä. Ja suurin trendi kaikista on kierrätys ja luonnon huomioiminen. Se on tullut jäädäkseen ja kasvaa ja kehittyy koko ajan, Sykkö kertoo.
Sykkö lähettää salolaisille messuvieraille lämpimät terveisensä.

-Olen ollut Salossa pari kertaa esiintymässä. Viime kesänä sain kunnian avata Salon taidemuseon upean Herb Ritts -valokuvanäyttelyn. Molemmilla kerroilla aurinko on paistanut, ihmiset ovat olleet ihania ja tunnelma mainio. Lähetän kaikille salolaisille sellaisia terveisiä, että tulkaa Naisex-messuille, niin voimme puhua meitä kaikki läheisesti koskettavasta aiheesta: tyylistä ja pukeutumisesta. Sehän on aihe, joka suorastaan koskettaa ihoamme.

Naisex-messujen järjestelyissä mukava olevat Helena Linnamäki (vas.) ja Päivi Kallio ovat tyytyväisiä Naisex-messujen ohjelmasisältöön sekä kiinnostaviin vierailijoihin.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: