And1-turnaus tuo tunnelmaa Salonjokilaakson isännöimään Vilpas-Kouvot Korisliiga-otteluun

Kouvojen Chalina Mäkelä, Essi Lemola ja Enni Luostarinen tulevat Salon turnaukseen ensimmäistä kertaa.

Pekka Mäenpää

Loppiaisen perinteinen AND1-turnaus tuo Saloon noin 1300 koripallojunioria ja lisäksi satoja vanhempia ja huoltajia. Monille joukkueista Salossa järjestettävä loppiaisturnaus on jo perinne, mutta aina mukaan tulee myös uusia joukkueita.

Ensimmäistä kertaa Saloon saapuvat Kouvolan Kouvojen U14 ja U16-tytöt odottavat innolla turnausta. Omien pelien lisäksi viikonlopun kruunaa sunnuntaina nähtävä Vilppaan ja Kouvojen välinen korisliigaottelu, jossa riittää jännitettävää ja kannustettavaa.

Essi Lemola (13), Chalina Mäkelä (13) ja Enni Luostarinen (11) uskovat Kouvojen mahdollisuuksiin Vilpasta vastaan.

– Kouvot voittaa, koska se on paras, tytöt hehkuttavat etukäteen.

Salonjokilaakso tapasi tytöt Kouvolassa Mansikka-ahon Opengym-pelailuissa viikonvaihteessa. Samalla sovittiin, että Essi, Chalina ja Enni pääsevät valitsemaan Salonjokilaakson puolesta Kouvojen parhaan pelaajan.

Joukkueenjohtaja Katriina Rautjärvi kertoo, että yleensä Kouvojen joukkueet käyvät tammikuussa Vantaalla Ricoh-turnauksessa.

– Junioritoiminnassamme mukana oleva Reetta Piipari ehdotti tätä Salon turnausta. Olemme kuulleet siitä pelkkää hyvää ja päätimme lähteä katsomaan paikan päälle, Rautjärvi kertoo.

Aiemmin pelaajat ja vanhemmat ovat yöpyneet turnauksissa pääasiassa kouluissa patjoilla. Nyt koko porukka majoittuu hotelliin.

– On se paljon mukavampaa ja pelaajatkin saavat kunnolla levättyä.

Enni Luostarinen kertoo harrastaneensa koripalloa jo viisi vuotta.

– Koris on vaan kivaa, Enni sanoo ja lähtee vahvistamaan paria vuotta vanhempien pelaajien joukkuetta Saloon.

AND1 turnauspäällikkö Kirsi Aarikka-Laanti kertoo, että turnaus alkaa lauantaina ja päättyy maanantaina.

– Turnauksen pääpaikkana on Salohalli, muina pelipaikkoina toimivat Urheilutalo, Lukio, Alhaisten koulu, Hermannin koulun liikuntasali keskustassa, Uskelan koulu, Meritalo, Moisio, Pajula sekä tietysti Halikon liikuntahalli.

Vilppaan Jasmin Järvinen, Minttu Aaltonen, Alisa Rämö, Venla Suonpää, Veera Ronkainen, Adele Koskinen ja Elsi Satola odottavat innokkaina And1-turnauksen alkamista.

Joukkueita on tänä vuonna mukana 118 joista seuran omia joukkueita 17. Yhteensä siis 1300 korisjunnua kirmaa pitkin salon liikuntasalien ja hallien lattioita.  Kauimmainen vierasjoukkue tulee tänä vuonna Äänekoskelta.  Tänä vuonna turnauksessa pelataan lähes 300 vauhdikasta ottelua.

Jo aiemmin on ollut puhetta siitä, että turnauksen yhteyteen olisi mukava saada liigapeli.

– Tänä vuonna meillä oli vihdoin mahdollisuus vastata tähän toiveeseen, kun saimme järjestettyä Vilpas-Kouvot ottelun sunnuntai-illaksi. Salohalli tulee täyttymään melko mukavasti jo turnausvieraista, mutta kyllä tilaa riittää paikallisillekin kannattajille.

Aarikka-Laanti tietää, että monille turnauksessa mukanaoleville lapsille ja nuorille sunnuntainen Vilpas-Kouvot -ottelu on kautta aikain ensimmäinen Korisliiga-peli, jonka he näkevät

– Nyt me salolaiset voimme näyttää, miten Salohallissa kannustetaan ja eletään pelissä mukana.

Turnauksen järjestelyyn osallistuu iso määrä talkoolaisia, niin pelaajien vanhempia kuin muuten vain innostuneita tekijöitä.

– Seuralla on aktiivista talkooporukkaa, mutta kyllä nyt on saatu uusiakin mukaan. Tuomareitakin on useita kymmeniä.

Vilppaan U14 tytöt pääsevät Kouvojen joukkueen tavoin mukaan Salonjokilaakson isännöimään Kouvot-otteluun. Vilppaan pelaajat valitsevat luonnollisesti kotijoukkueen parhaan pelaajan.

– Turnauksessa on kiva pelata, koska vastustajaksi tulee sellaisia joukkueita, joita emme kohtaa sarjassa, pelaajat kertovat.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: