Angelniemen Lossirannassa viihdytään elävän musiikin parissa

.

Lossirannan isännän Antti Hallamaan haastattelu sovittiin iltaan, jolloin Edu Kettunen oli esiintymässä Mika Kuokkasen kanssa.

– Voi olla hiukkasen haipakkaa. Edu vetää aina talon täyteen, tällä kertaa vähän ylikin.

Lossiranta sijaitsee nimensä mukaisesti Kokkilan uimarannan läheisyydessä ja lossin vieressä kauniin merimaiseman ympäröimänä. Paikalla on aina ollut baari.

Lossirannan isäntä Antti Hallamaa pitelee Salonjokilaakso-postilaatikkoa, johon tuodaan tuore lehti viikoittain ihmisille mukaan otettavaksi.

– Minulla alkoi nyt 14. kesä täällä ja bändejä on ollut esiintymässä alusta asti. Avaamme huhtikuussa viimeistään viikkoa ennen vappua ja syyskuun viimeisenä viikonloppuna suljemme. Talvisin isännöin viereisen Ankkurikellarin juhlatilaa.

Antti on monessa mukana. Hän soittaa bassoa Wounded Silence -bändissä ja oli myös ehdolla Salon positiivisimmaksi vuonna 2023. Lossiranta palkittiin vuoden Salolainen teko 2023 kilpailussa. Muutakin positiivista Lossirantaan on tulossa: Viikon piristys, Salonjokilaakso, on jakelussa baarissa tästä eteenpäin.
Antti on kotikylästään ylpeä.

– Asun Varsinais-Suomen vuoden 2023 kylässä Angelniemellä. Sitä juhlitaan sitten, kun titteli luovutetaan eteenpäin.

Yleisöä on illan keikalle tosiaankin tullut terassin täydeltä. Tulevien tapahtumien varalle yleisön kannattaa huomioida, että esiintymislava on ulkona ja iltaisin voi kesälläkin olla viileää. Shortseihin pukeutunut nuorimies käy kysymässä vilttiä, mutta niitäkään ei ihan jokaiselle kuulijalle riitä.

– Meillä on joitakin esiintyjiä, jotka ovat käyneet keikalla useampana vuotena, kuten juuri Edu Kettunen. Mika Kuokkanen eri kokoonpanoissa on vakiokävijä, hän on myös Hoedown-yhtyeen nokkamies. Joka kesä meillä on kuitenkin jokin ”uutuus”, kuten amerikkalainen duo tänä vuonna. Pakkaavat vaan haluamaan tulla uudestaan, nauraa Antti, näitä paikkoja on Suomessa aivan liian vähän!

Hyvän, sitoutuneen henkilökunnan merkitystä Antti Hallamaa korostaa.

– Ilman sitä tämä homma ei onnistuisi. Nykyiset aukioloajat ovat meille sopivia, ja asiakkaat tulevat tänne kuuntelemaan, iltaunisetkin kerkeävät bändin kuunnella.

Yleisöstä bongattu Tapio Kyrönlahti arvostaa elävää musiikkia.

– Tänä kesänä tämä on ensimmäinen kerta täällä. Aikaisempina vuosina olen käynyt kuuntelemassa muun muassa The Kukan ja Marjo Leinosen keikkoja. Edu Kettusesta tykkään, hänellä on loistavia sanoituksia, ja Mika Kuokkanen on hyvä kitaristi.

”Taivaansininen BMW” jää soimaan tummuvaan kesäiltaan.

Elina Koskinen

Tapio Kyrönlahti arvostaa elävää musiikkia, vaikka kuvanottohetkellä viltti lämmittikin miestä.

Angelniemen Osuusmeijerin historiaa esille kyläjuhlassa

Angelniemen kyläyhdistys on Salon kaupungin avustuksella aloittanut Kokkilan rannan ja niin kutsutun yläparkkipaikan ehostuksen. Kyläyhdistyksen tavoitteena on saada alueen käytettävyyttä paremmaksi. Lisäksi on tarkoitus lisätä tietoisuutta Angelniemen historiasta raivaamalla Angelniemen Osuusmeijerin vielä paikallaan olevaa kivijalkaa paremmin näkyville. Paikalle asennetaan myös kyltti, joka kertoo meijerin historiasta.

Angelniemen osuusmeijeri perustettiin paikallisten maitotilallisten kesken 1904 osuuskuntatoiminnan rantauduttua Saksasta Suomeen ja meijerirakennus valmistui jo samana vuonna Kokkilan rantaan. Meijerin omistamiin rakennuksiin kuului myös sikala, juustokellari, puuvarasto sekä isännöitsijän eli meijerin johtajan asunto. Näistä ainoastaan juustokellari eli nykyinen Ankkurikellari, on enää pystyssä. Meijerin korkea kivijalka on osittain nähtävissä. Meijerin toiminta lakkasi 1950 ja itse meijerirakennus sekä sen 20-metrinen piippu purettiin 1968 Halikon kunnan omistuksessa rakennuksen huonon kunnon vuoksi.

Kyläjuhlassa opastus ”Angelniemen Osuusmeijerin historia vartissa” klo 13 ja klo 14 Ankkurikellarin pihalla.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: