Asuntokauppa edelleen rauhallista Salossa

Enolaan nousee kaksi kolmen asunnon rivitaloa

Nikolai Balabenko ja Allan Toomas aitasivat alkavaa rivitalon rakennustyömaata tiistaina Enolassa.
Nikolai Balabenko ja Allan Toomas aitasivat alkavaa rivitalon rakennustyömaata tiistaina Enolassa.

Salon Enolassa kaivetaan parhaillaan pohjaa kahdelle rivitalolle. Paalutustyöt alkavat lähiviikkoina.

Yrittäjä Timo Takatalo rakentaa Piispanpellonkadun varteen kaksi kolmen asunnon rivitaloa, joka valmistuvat mahdollisesti jo loppuvuoden aikana.
-Asunnot ovat reilut 90-neliöisiä perheasuntoja. Talot liitetään kaukolämpöön ja niihin tulee omat autokatokset.

Takatalo Oy:n omistama Glennux Oy sai rakennusluvan rivitaloyhtiölle vajaa vuosi sitten. Nyt oli hyvä hetki aloittaa; materiaalikustannukset ovat laskeneet hieman vuoden 2022 huipusta ja myös korkotaso näyttää laskevan, mikä helpottaa asunnonostajien tilannetta.
-Myös hyviä tekijöitä on saatavilla, koska työmaita on edelleen suhteellisen vähän.

Takatalo uskoo perheasunnoille olevan kysyntää.
-Tein gallupia paikallisten välittäjien kanssa ja uskon, että aivan ydinkeskustan tuntumassa sijaitsevat tilavat asunnot tekevät kauppansa.

As Oy Salon Gallen Kallelan rivitalot valmistuvat vuoden lopulla tai ensi vuoden alkupuolella.
-Ostin tontit pari vuotta sitten. Tähän nyt rakennettavaan kokonaisuuteen yhdistettiin kaksi tonttia, niin saamme rakennettua talojen väliin mukavan sisäpihan ja leikkipaikan.

Puiston toisella laidalla sijaitsevalle tontille perustettu As Oy Salon Lammasmummonpuisto rakennetaan kahden ensimmäisen talon valmistuttua. Suunnitteilla on 8-10 kappaletta noin 60 neliöistä kaksiota.

Enolan Lammasmummonpuiston kupeeseen tulevien asunto-osakeyhtiöiden nimet johtavat Akseli Gallen-Kallelan tekemään Akka ja kissa -teokseen, joka on maalattu Salon seudulla. Tarinan mukaan mallina ollut mummo on asunut nykyisen Lammasmummonpuiston alueella.

Takatalon rakentamien rivitalojen lisäksi uusia pientaloja mahtuisi Saloon useita.

Kaupungin rakennus- ja ympäristövalvonnan johtaja Janne Ranki kertoo, että Salossa rakennuslupien käsittelyajat ovat melko nopeita muihin kuntiin verrattuna.
-Rakentaminen on alkaneena vuonna samalla tasolla lupien osalta kuin kahtena edellisenä vuonna. Iso tasopudotus tapahtui 2022, Ranki kertoo.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan, materiaalien hintamuutokset ja korkojen nousu vaikuttivat Salossa vuositasolla noin sadan rakennusluvan verran.

Myytävien asuntojen määrässä on sen sijaan tultu askel parempaan suuntaan.

Oikotiellä oli tiistaina myynnissä 235 asuntoa, jotka löytyivät hakusanalla Salo.

Kerrostaloasuntoja niistä oli 56, omakotitaloja 115, rivitaloasuntoja 50 ja paritaloja 14.

Yli 300 tuhannen euron asuntoja taloja listalla on vajaat parikymmentä, miljoonakoteja oli saatavilla tasan yksi: Angelniemellä sijaitsevan Päärnäspään historiallisen kartanon saa omaksi 3,5 miljoonalla eurolla.

Toisaalta eri puolilla suurta Saloa on myynnissä käsistään kätevälle kaksikymmentä alle 100 000 euroa maksavaa omakotitaloa.

Salon suurimman kiinteistövälittäjän OP Koti Lounaismaan myyntijohtaja Jarkko Nikander pitää tärkeänä, että pientalorakentaminen lähtisi Salossa liikkeelle. Myös asuntokauppa odottaa piristymistä.
-Kevät on ollut osin ehkä lakkojenkin vuoksi kauppamäärältään vaisu, mutta näkymä on positiivinen, että korot lähtisivät laskuun. Hyvä asia on se, että markkinoille on tullut myytävää, Nikander sanoo.

Asuntojen hinnoissa on nähty muutoksia eri puolilla Suomea. Nikander muistuttaa, että kysynnän ja tarjonnan laki määrää lopulta aina oikean hinnan.
-Omaisuudestaan kannattaa pitää hyvää huolta ja tehdä remonttia tarvittaessa, jotta arvo säilyy.

Nikander uskoo tulevien asuntomessujen tuovan uudenlaista vipinää koko seutukunnan vetovoimaan.

Pekka Mäenpää

Havainnekuva Lammasmummonpuiston kupeeseen tulevasta uudesta rivitalosta.
Havainnekuva Lammasmummonpuiston kupeeseen tulevasta uudesta rivitalosta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: