Avoimet puutarhat kutsuvat sunnuntaina kylään Salossa

Kiskolainen Taina Koski kutsuu ihmisiä kylään puutarhaansa sunnuntaina.

Avoimet puutarhat -tapahtuma kutsuu kyläilemään sunnuntaina myös useissa salolaispuutarhoissa.

Kerran kesässä järjestettävänä yhteisenä puutarhavierailupäivänä sadat suomalaispuutarhat ovat avoinna vierailijoille kello 12-17 välisenä aikana. Puutarhassa vierailusta ei peritä maksua.

Kiskolaiset Taina ja Antti Koski kutsuvat ihmisiä tutustuman pihapiiriinsä jo kolmatta kertaa.

Aroniityn tila on ollut yli sata vuotta Kosken suvun hallussa. Pihasta löytyy myös alkuperäistä kasvustoa, mutta ennen kaikkea monenlaista suurta ja kaunista.
-Tämä on jo kolmas vuosi peräkkäin, kun puutarhaamme saa tulla tutustumaan kampanjapäivänä.

Molempina aiempina vuosina kävijöitä on ollut noin 60 henkeä.
-Olen mukana jättikasviyhdistyksessä. Viime vuonna kasvattamani yli viisimetrinen auringonkukka tuli toiseksi valtakunnallisessa kilpailussa, Taina kertoo.

Aroniityssä kasvaa myös jättiporkkanoita, jättiperunaa, jättitomaattia ja jättichiliä.
-Varret ovat jo aika komeita. Meillä on myös kaksi noin 25 metristä kukkapenkkiä ja olen myös rakennellut tänne kivikkoa.

Myös Meritalon museon puutarha on mukana teemapäivässä.

Museon piha on ennallistettu vehreäksi kaupunkikeitaaksi vanhojen valokuvien pohjalta Suomen Kulttuurirahaston tuella. Sunnuntaina voi osallistua puutarhuri Anna Kamaran opastuksille klo 12, 13 ja 14 ja saada arvokasta tietoa miten oikeaoppisesti vaalia vanhoja pihoja.

Salosta Avoimet puutarhat -teemapäivään osallistuvat myös Kiertotalouden Onnela, Ahinkulma, Aitolahden piha, Puolakan puutarha, Trömperin kestikievari, Pohjolan tila, Kärkän tilakeskus, Kaunisvaaran cottage garden, Sillankorvan puutarha, Katiskanmäki, Säterin Antiikin pihapiiri, Päivärinteen puutarha ja Koivula.

Tapahtumasta lisäinfoa saa avoimetpuutarhat.fi -sivustolta. Sieltä löytyy lisätietoa ja ajo-ohjeet kaikille mukanaoleville salolaispuutarhoille.

Pekka Mäenpää

Meritalon museon piha on täynnä mielenkiintoista nähtävää.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: