Kiskon kivimakasiinissa runoja pysyvyydestä ja katoavaisuudesta

Janne Kuusinen, Eila Mamia ja Aki Toivoniemi ovat tehneet yhteisen runo- ja musiikkiesityksen nimeltä ”Rakkauden hauraus”.

Kiskon Kivimakasiinissa kuullaan heinäkuussa kolmeen otteeseen runoja teemalla ”Rakkauden hauraus”.
Tänäkin vuonna ensimmäinen esitys kuullaan keskiviikkona 6. heinäkuuta Runon ja suven ja Eino Leinon päivänä. Muut esitykset ovat sunnuntaina 9. ja 23. heinäkuuta. Esitykset alkavat klo 18.
Vuodesta 2013 yhteisiä runotilaisuuksia luonut työryhmä Mamia-Toivoniemi-Kuusinen kertoo ajautuneensa jälleen suuren äärelle.
– Tällä kertaa pohdimme ”Rakkauden hauraus”-esityksessämme pysyvyyttä ja kaikenkattavaa katoavaisuutta. Sitä kuvastaa esimerkillisesti Nils Ferlinin viiltävä runo ”Runon portilla”, jossa kaikkien da Vincien, da Gamojen, rakennelmiemme, uskontojemme ja humputteluidemme jälkeen päädymme silmänräpäykseksi, tuulen haiuksi, syntymähuudon kaiuksi, kolmikko kuvailee iltojen antia.
Kiskon kivimakasiinin nurkkalauteille astuu jo kymmenen vuoden ajalta tuttu runotrio Eila Mamia, Aki Toivoniemi ja Janne Kuusinen.
Toivoniemi ja Kuusinen vastaavat iltojen sävellyksistä ja musiikista, Mamia lausunnasta.
– Kymmenen vuotta sitten esiinnyimme ensimmäisen kerran tämän ryhmän kanssa. Matkan varrella on käyty matkattu Helsingistä Paimioon, Koskelta Lohjalle ja Lehmirannasta Perniön Kunnantalolle.
Ryhmän esitysten koti on ollut koko ajan Kiskon Kivimakasiinissa.
– Kuulemme virkistävän runobuffetin sanoin ja sävelin. Purevuutta on luvassa muun muassa Otto Manniselta, Jevgeni Jevtusenkolta, Arto Melleriltä, Hermann Hesseltä, Unto Kupiaiselta ja Pablo Nerudalta.
Myös Saima Harmaja huomioidaan, ehkä myöhemmin erillisesityksenä.
– Aloitimme kymmenen vuotta sitten juuri Saima Harmajan runoin. 

Kolmikko sanoittaa runoiltojen antia tututun tapaansa.
– Luvassa on jälleen virkistävän yllätyksellistä vuoristorataa tunnelmasta toiseen, perinteinen ja hakeva kahnaavat hedelmällistä kitkaa. Myös ensikertalaisille vilpitön suositus: runotilaisuus voi olla myös tällainen.
Lipun hinnalla luvataan pääsyä hurmaaviin todellisuuspakokapseleihin, joiden päämääränä on toden ja eteläamerikkalaisen tranquilo-olotilan retriittimäinen, uhaton ja hauskakin välitila.
– Nimi Rakkauden hauraus kertoo, kuinka ihminen on tavallaan pieni ja suuri. Rakkaus on pysyvää ja päinvastoin. Esitys on aika hausta, runot ja laulut vuorottelevat.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: