Bachin Johannespassio sunnuntaina Uskelan kirkossa

Orkesteri ja laulajat harjoittelivat lauantaina Uskelan kirkossa Johannespassiota.

Uskelan kirkossa esitetään sunnuntaina klo 18 alkaen J. S. Bachin suurteos Johannespassio paikallisten laulajien ja barokkiorkesteri Galantinan voimin.
Kanttori Kaisa Suutela-Kuisman kokoama iso kamarikuoro koostuu Salon kanttoreista, musiikinopettajista ja kokeneista musiikin harrastajista. Barokkiorkesteri Galantinassa soittaa musiikin harrastajia eri puolilta eteläistä Suomea, ja he ovat esittäneet Johannespassion useasti.
Johannes-passiota voidaan pitää Bachin ensimmäisenä suurimuotoisena teoksena. Sen draamasisältö koostuu evankelistan eli kertojan, Jeesuksen ja muiden Raamatun kertomuksen henkilöiden resitatiiveista. Kuorolle jäävät Raamatusta ne tekstit, joissa on useampia puhujia samanaikaisesti, kuten väkijoukko.
Solisteina Uskelan kirkossa laulavat Maria Sirén, sopraano, Hanna-Leena Keinänen, altto, Aapo Korhonen, tenori, ja Jari Parviainen, basso.
Johannespassio kestää noin kaksi tuntia. Kirkkoon on vapaa pääsy, mutta ostamalla 20 euron hintaisen käsiohjelman saa teoksen suomennoksen, jonka kanssa passiota on mukava seurata. Samalla tukee tämän suurteoksen esittämistä Salossa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: