Berghäll Triality päättää SaloJazzin kevätkauden

Berghäll Triality Veturitallissa torstaina 23.5. klo 19.

SaloJazz tuo kevätkauden päätteeksi Veturitalliin jazzliiton kiertueella Suomessa sekä saksankielisessä Euroopassa kiertävän Berghäll Trialityn.

Trion esikoisalbumi The Arctic julkaistiin kansainvälisesti helmikuun alussa. Joakim Berghällin säveltämä The Arctic on ajankohtaisesti ilmastonmuutokseen kantaa ottava, neliosainen, tummasävyinen teos, jossa kamarimusiikillinen sävelkieli kohtaa pohjoismaisittain vapaan jazzilmaisun.

Joakim Berghäll (s. 1980) on baritonisaksofonisti ja säveltäjä, joka kuuluu tämän hetken kansainvälisesti kysytyimpiin instrumentalisteihimme. Hän esiintyy vuosittain yli kymmenessä maassa.

Berghäll on kuluneen vuoden aikana työskennellyt mm. Ingrid Jensenin ja Wayne Krantzin kanssa, ja hänet tunnetaan muusikkona esimerkiksi Ismo Alangosta, Helsinki-Cotonou Ensemblesta tai Tsuumi Sound System -yhtyeestä.

Pianisti, moogisti ja säveltäjä Kari Ikonen tunnetaan paitsi omasta uraauurtavasta triostaan, myös projekteista kuten Orchestra Nazionale della Luna, Quartet Ajaton sekä Trio Toffa. Hän on äskettäin työskennellyt mm. Louis Sclavisin, Lee Konitzin, Bob Mosesin sekä Mathias Eickin kanssa, kiertäen kaikkiaan lähes 30 eri maassa. Vuonna

2013 Ikoselle myönnettiin vuoden jazzmuusikon Yrjö-palkinto.

Berliinissä vaikuttava Kalle Kalima on yksi arvostetuimmista suomalaisista kitaristeista. Hänen lukuisista omista yhtyeistään mainittakoon Kuu!, A Novel of Anomaly, Tenors of Kalma sekä Kalle Kalima’s Long Winding Road. Näiden ohella Kalima on esiintynyt mm.

Tomasz Stankon, Anthony Braxtonin sekä Jason Moranin kanssa, ja työskennellyt useiden eurooppalaisten yhtyeiden kanssa Berliner Ensemblesta NDR Big Bandiin ja Opéra de Lyoniin.

Berghäll Triality Veturitallissa torstaina 23.5. klo 19.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: