Ylioppilastyttö Perniöstä seuraa sydämensä ääntä

Anni Salomaan ylioppilasjuhliin on tulossa paljon vieraita, sillä hänellä on iso suku kummankin vanhempansa puolelta.

Elina Koskinen

-Harkitsen pystyttäväni lakkiaisiini kyltin, jossa lukee että saat ison halin, jos keksit jonkin muun puheenaiheen kuin tulevaisuuden suunnitelmat!, puuskahtaa Anni Salomaa, tämän kevään ylioppilas, ja haastattelija nielaisee vähin äänin ensimmäisen kysymyksensä.
-Välillä samaa kysytään lähes joka päivä ja se on tietysti ihan ymmärrettävää.

Annin perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi pikkusisko Aliisa, jolla on rippijuhlat kesällä sekä Alpo-koiranpentu, joka ihastui toimittajan kynään ja lehtiöön. Ylioppilasjuhliin on tulossa paljon vieraita, sillä Annilla on iso suku kummankin vanhempansa puolelta. Hieman harvinaisemmaksi vierasjoukon tekee hänen aikuiset ystävänsä teatteriharrastuksen parista. Anni on aloittanut näyttelemisen niin pienenä, että hän voisi nuoresta iästään huolimatta viettää jo 10-vuotistaiteilijajuhlaa. Ensimmäisen roolinsa Anni teki Kirakan Kesäteatterissa 9-vuotiaana, ja jo tuolta ajalta peräisin olevia ystäviä on tulossa häntä juhlimaan.
-Toivon että kaikki vieraat todella haluavat tulla, eivätkä ajattele että taas yhdet ylppärit, joihin pitää mennä pönöttämään.
Ei pelkoa, Anni on niin ihastuttava persoona, että kaikki tulevat varmasti mielellään häntä onnittelemaan.

Anni on kutsunut juhliin myös muutaman opettajan. Erityisen iloinen hän on siitä, että yläasteen äidinkielen opettaja, joka ei enää opeta Perniössä, on tulossa juhliin. Äidinkieli ja erityisesti kirjoittaminen on ollut Annille mieleinen oppiaine, ja sen tuloksena ylioppilastodistuksessa komeilee hieno laudatur. Äidinkielen kokeen kirjoitustaito-osuudessa yläkäsitteenä oli huumori ja Anni kirjoitti aiheesta ”Onko huumori aina hauskaa?”
-Annille selvästikin helppo aihe, koska äiti on niin hauska ja naurettava, pistää väliin Annin äiti Elina Leikkonen, ja kertoo samaan hengenvetoon sukulaistytöstä, joka kirjoitti terveystiedosta laudaturin koska hänen lempiohjelmansa oli Greyn anatomia.

Anni ei ole keräillyt astioita, mutta pitää Marimekosta. Hänellä on 4H-yritys jonka puitteissa hän tekee meikkauksia, ja myös lahjakortit työvälineitten hankkimiseen ovat toivelistalla. Oman meikkinsä Anni osaa hoitaa paremmin kuin hyvin, ja kampaajakin löytyy suvun piiristä, vaikka hän jäikin eläkkeelle hiljattain. Annin kaunis sininen mekko on löytö parin vuoden takaa, ja hän päätti jo silloin, että mekkoa käytetään myös ylioppilasjuhlissa. Valokuvaus hoidetaan kekseliäästi hyvissä ajoin saaristossa, niin että kiitoskortit voidaan jakaa jo juhlissa!

Onhan siitä tulevaisuudestakin puhuttava. Varmaa on ainakin se, että Anni nähdään syksyllä Salon teatterin Puhdistuksessa.
-Opiskelupaikat suosivat nykyään ensikertalaisia, siksi haluan miettiä tarkkaan vaihtoehtojani. En halua vuoden päästä huomata, ettei tämä ollutkaan mun juttu. Haluan pitää välivuoden, tehdä töitä ja ehkä opiskella avoimessa yliopistossa.

Annilla on monia kiinnostuksen kohteita, mutta mikään ei ole toistaiseksi noussut selväksi ykköseksi. Hän ei pidä ajatuksesta, että kaikkien pitäisi mennä heti opiskelemaan ja siitä suorinta tietä veronmaksajaksi.
-Jokaisella on oikeus löytää se oma sydämen asia.

(Juttu julkaistu 22.5.2019 lehdessä)

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: