Brittihuumoria Suomen kesässä

Pokka pitää – Mathildedalin kesäteatteri

Ohjaus Joonas Suominen, käännös Joel Elstelä, käsikirjoitus Roy Clarke
Rooleissa Eija Suomela, Markku Mäkilä, Riikka Koli, Tommy Haakana, Juha-Pekka Seppälä, Aira Sundberg ja Tiina Suokorpi.

Pitääkö pokka Mathildedalissa? Kuva: Jarmo Elomaa

Pekka Mäenpää

Mathildedalin kesäteatterissa tehdään tänä kesänä sujuvaa brittikomediaa.

Joonas Suomisen ohjaama Pokka pitää -näytelmä on jälleen yksi syy löytää tiensä Suomen ehkä hehkutetuimpaan kylään.

Ja mikäs sinne on tullessa, koska Paikulla pääsee matkaan maksutta ja myös laivalla kaunista vesireittiä pitkin korvausta vastaan.

Näytelmä ”Pokka pitää” perustuu samannimiseen BBC:n tuottamaan huippusuosittuun televisiosarjaan, jota on esitetty useaan otteeseen myös Suomessa.

Miljoonayleisö on aina oikeassa, joten ohjaaja Roy Clarken televisiosarjansa pohjalta tekemä näytelmä rakentuu monelle televisionkatsojalle tutun elementin pohjalle.

On Hyacinth Bucket (Eija Suomela), joka rantautuu Mathildedaliin tekemään teatteria.

Suomela rakentaa hienostelevasta ja sukulaisiaan häpeävästä Hyacinthista käsikirjoituksen mukaisen päsmäröivän, mutta samalla kuitenkin hyväntahtoisen hahmon.

Kun Suomelan Hyacinth kaivaa vähän väliä matkapuhelintaan käsilaukustaan ja aloittaa vastauksensa vuorosanoilla ”Olette saavuttaneet kosketuksen…” näytelmässä näytelmää ohjaavalla Emmetillä (Juha-Pekka Seppälä) on hermoissa pitelemistä. Aira Sundbergin roolihahmon Lizin päätehtävä on auttaa Emmetiä säilyttämään mielenrauhansa.

Tommy Haakanan esittämä junttimainen Onslow olueineen ja hihattomine paitoineen oli monen ensi-iltakatsojan suosikkihahmo. Samalla tai eri tavalla ihastusta herättää Riikka Kolin roolihahmo Rose, joka kietoo näytelmään napatun Milly (Markku Mäkilä) pauloihinsa perinaisellisin keinoin. Mäkilä kiteyttää roolihahmonsa itseluottamuksen tason monessakin repliikissä: ”Typeröinnin minä osaan”, on yksi niistä.

Tiina Suokorpi on Daisynä monimielisyyksiä miehelleen Onslow’lle jatkuvalla syötöllä vihjaileva puoliso, joka ei saa oikein vastakaikua hellyydenpuuskilleen.

Pokka pitää -komedia tarjoaa samassa paketissa kuivaa brittihuumoria, hauskoja hahmoja ja väliin myös hiukan paikallista väriä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: