Vaskiolla selvitellään naapuruussuhdekiemuroita  

Risto Räppääjä ja Nuudelipää – Teatteri Puutaivas 

Ohjaus: Rami Laaksonen, käsikirjoitus ja laulujen sanat: Sinikka ja Tiina Nopola, rooleissa: Valma Heinä, Emmi Laaksonen, Johannes Mänkäri, Emilia Kokko, Sofia Vuorio

Tv-kokeilta ruoanlaitto sujuu kuin tanssi. Kuva: Tiina Kiviniitty

Katja Pölönen, Aada ja Aino Saukkio 

“Näyttelijöiden äänet kuuluivat hyvin ja laulut olivat hyviä. Hauskaa oli Lennartin kävely ja lavastus oli hyvä. Hauskoja kohtia oli paljon. Näyttelijät olivat hyviä ja osasivat puhua kuuluvasti ja hauskasti. Osasivat hyvin esiintyä. Esitys oli hauska, mukava ja koko ajan tapahtui jotain, eikä tullut sillainen olo, että onpa nyt pitkästyttävä. Esitys oli sopivan pituinen” 

Näin arvioi Teatteri Puutaivaan esittämää Risto Räppääjä ja Nuudelipää -näytelmää kaksi 14-vuotiasta, jotka muun yleisön tapaan lähtivät esityksestä hymyssä suin. Vaskiolla tarjoillaan juuri sitä mitä koko perheen näytelmältä odottaakin, naurua, musiikkia ja sujuvasti etenevää tarinaa, joka jaksaa viihdyttää myös aikuista katsojaa. 

Ohjaaja Rami Laaksonen kertoo käsiohjelmassa erään näyttelijän todenneen harjoituksissa, että “mehän leikitään täällä”. Tämä on helppo todeta myös näytelmässä, hyvällä tavalla, sillä nuorten näyttelijöiden eläytymisestä tarinaan välittyy aito tekemisen ilo.  

Näytelmän soppa pistetään tulille heti alussa kun Riston tädin kirjoittama rakkauskirje päätyy vahingossa Räppääjien uudelle naapurille, nuorelle “Nuudelipäälle”. Käynnistyy naamioitumisen ja uusien väärinymmärrysten sarja, joka aiheuttaa varsinkin pienemmissä katsojissa haltioituneita naurahduksia. Oman lusikkansa soppaan lyö myös Alpo-kissa, joka omaa viehättävästi sekä kissalle että ihmiselle ominaisia luonteenpiirteitä. 

Valma Heinä onnistuu tuomaan Risto Räppääjän rooliin aitoa esiteinipoikaa räppeineen ja “häh”-vastauksineen. Riston tätinä loistaa Emmi Laaksonen, joka onnistuu hienosti myös toisessa roolissaan tv-kokkina. Naapuri Lennartin roolissa hauskuuttaa (kävelytyyleineen) Johannes Mänkäri, jolta nähdään niin ikään toinenkin ilahduttava hahmo. Nelli “Nuudelipää” Perhosen (Emilia Kokko) sekä Alpo-kissan (Sofia Vuorio) välisestä kumppanuudesta löytyy monia tunteita, joihin jokaisen on helppo samaistua.  

Vaskion Perinnemäellä nähdään simppeli lavastus, jossa käytetään kekseliäästi hyödyksi milloin mitäkin käteen osuvaa. Jos vispilä toimii puhelimena niin mihin enää tarvitaankaan puhelinta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: