Deondre Parks Jr Viikinkipaitaan

https://vilpasvikings.fi/media/39400/deondre-parks.jpg?width=500

Vilppaan taustajoukot eivät kauaa jääneet ihmettelemään Tyler Cheesen tyhjäksi jättämää aukkoa liigajoukkueen rosterissa. Uusi takamies löytyi Atlantin takaa ja kantaa nimeä Deondre Parks Jr. Viidettä vuottaan ammattilaisena pelaava 185-senttinen Parks Jr on tottunut korintekoon aiemmille työnantajille ja sitä häneltä odotetaan myös Salossa.
– Tyler Cheesen lähtö perhesyiden takia tuli nopealla aikataululla, mutta viimeisen 24 tunnin aikana on katsottu useita vaihtoehtoja. Deondre Parks Jr valikoitui aika selvästi niillä realiteeteilla, mitä meillä on, Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen kertoo seuran lähettämässä tiedotteessa.
– Soitin hänen kahdelle entiselle valmentajalle ja molemmat kehuivat Deondren työmoraalia ja hyökkäyspään monipuolisuutta. Kun GM Jokinen selvitti miehen taustoja lapsuudenystävä, Vilppaan riveistä tutulta Javontae Hawkinsilta, kaikki kerätty informaatio puolsi valintaa.

Lopullinen selvyys hankinnasta tuli Toiviaisen Parksin kanssa käydyn pitkän puhelun päätteeksi maanantai-iltana.
– Aikaisemmat tämän pelipaikan valintamme ovat osoittautuneet liian heppoisiksi, joten tässä on yritetty ottaa opiksi ja löytää pelaaja, joka tuo meille korintekovoimaa, pystyy luomaan etuja sekä olemaan riittävän ”hard nosed guy” molemmissa päissä kenttää. Olen vakuuttunut, että olemme löytäneet sellaisen pelaajan, päävalmentaja Sami Toiviainen arvioi Parks Jr:a.

28-vuotias Parks Jr pääsi Iowa Lakes Community Collegen kautta kahdeksi vuodeksi NCAA:n ykköstasolle South Dakota Stateen. Viimeisellä kaudella hänet valittiin konferenssin ykkösviisikkoon 14.9 pisteen ja 4.6 levypallon ansiosta ja tie ammattilaiseksi oli auki. Täksi kaudeksi Parks Juniorilla oli sopimus Turkin 2.liigaan Torku Konyasporiin, mutta seuran talousvaikeudet estivät reissun ja mies on treenannut koko syksyn Atlantassa.

Ammattilaisura käynnistyi kaudella 2016-2017 Englannissa Newcastle Eaglesin riveissä (18.5/2.4) ja jatkui Georgian Superliigassa Cactus Tbilisissä (20.9/3.5/3.2 syöttöä). Kaudella 2018-2019 Parks Juniorista leivottiin Kyproksen korikuningas (18.7) AEL Limassolissa ja viime kaudella takamies ehti pelata Tunisiassa (Etoile Sportive Rades) ja Kanadassa (Edmonton Stringers) ennen siirtymistään Israelin kakkostasolle Hapoel Hevel Modiín (22.1/4.9/3.3 syöttöä).

Kaksi tärkeää matsia ennen maajoukkuetaukoa

Vilpas pelaa tällä viikolla kaksi ottelua ennen sunnuntaina alkavaa maajoukkuetaukoa. Se kohtaa keskiviikkona kotonaan Kouvolan Kouvot ja lauantaina on edessä Länsi-Suomen derby Ura Basketia vastaan Kupittaalla. Joukkueen neljäntenä ulkomaalaisena pelaa toistaiseksi PeU Basketin Saiquan Jamison. EM-karsintojen jälkeen Vilppaan liigaurakka jatkuu kotiottelulla sarjajohtaja Seagullsia vastaan ja Deondre Parks Juniorin pitäisi olla tuolloin mukana kokoonpanossa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: