Diakoniatyön keräyskampanja käynnissä

Marja-Liisa ja Matti Rajasaari halusivat osallistua Salon seurakunnan diakonityön järjestämään keräykseen luettuaan siitä Seurakuntasanomista. Vaatteita vastaanottamassa vapaaehtoistyöntekijä Eliisa Haavi.

Salon seurakunnalla on meneillään keräys, jonka aikana diakoniatyö ottaa vastaan kaupasta ostettuja hygieniatuotteita ja hyväkuntoisia käytettyjä aikuisten syys- ja talvikauden arkivaatteita.

Diakoniatyö jakaa ne salonseutulaisille vähävaraisille asiakkailleen. Joitakin lahjoituksia jaetaan myös Asunnottomien yö -tapahtumassa 17.10.

Diakoni Sanna Saramo kertoo vastaavanlaisen keräyksen olleen ensimmäisen kerran tämän vuoden keväällä.

– Keräys toimi hyvin, saimme runsaasti hyviä hygieniatuotteita lahjoituksina. Lahjoitukset jaettiin ja jaetaan niille diakoniatyön asiakkaille, jotka hakeutuvat taloudellisten haasteiden vuoksi hakemaan apua seurakunnan diakoniatyöltä, Saramo kertoo.

Hygieniatuotteisiin toivotaan esimerkiksi shampoota, suihkusaippuaa, hammasharjoja, hammastahnaa ja pyykinpesuainetta. Vaatelahjoituksissa toiveet kohdentuvat isompiin vaatekokoihin.

– Toivomme lahjoituksina erityisesti talvitakkeja, pipoja ja käsineitä. Takeissa ja muissakin vaatteissa koot M-XL ovat toivotuimpia, Saramo sanoo.

Keräyspäivänä Kirkkokadun ja Torikadun kulmauksessa sijaitsevan diakoniatalon ovikello alkaa heti kymmenen jälkeen soimaan ilahduttavan usein. Vapaaehtoistyöntekijät Anja Keränen ja Eliisa Haavi käyvät vuorotellen noutamassa ovelta lahjoittajien mukanaan tuomia vaatteita ja hygieniatuotteita. Moni lahjoittaja on tyytyväinen voidessaan auttaa ja kehuvat diakoniatyön palvelua hienoksi. Ensimmäisten joukossa saapuneet, Halikossa asuvat Marja-Liisa ja Matti Rajasaari halusivat osallistua keräykseen luettuaan siitä Seurakuntasanomista.

– Tällainen keräys on oikein hyvä asia. Toimme miltei käyttämättömiä miesten talvitakkeja sekä paksun, lämpimän villaneuleen. Se on erittäin valitettavaa, että meidän yhteiskunnassamme on asunnottomia ihmisiä, Rajasaaret toteavat.

Diakoni Laura Masih kertoo työhönsä sitoutuneiden vapaaehtoistyöntekijöiden pitävän hyvää huolta vaateavusta. Myymäläpuolen vaatteet on aseteltu henkareihin ja hyllyille siistiin järjestykseen.

– Vapaaehtoiset ottavat vastaan lahjoitukset ja vaatteet käydään aina yksitellen läpi. Toivomuksenamme on, että vaatteet olisivat täysin ehjiä ja puhtaita. Vähävaraiset henkilöt voivat olla yhteydessä Diakoniatyön ajanvaraukseen, josta löytyy lisätietoa muun muassa seurakunnan nettisivuilta. Sieltä heille annetaan puolen tunnin aika, jolloin he voivat tulla vierailemaan vaateavussa.

– Vaateavussa on tarjolla eniten aikuisille tarkoitettuja vaatteita. Lastenvaatteita ja astioita meille otetaan ainoastaan pieni määrä, ohjaamme ne muille toimijoille kuten Anna tukesi ry:lle, Mammat ja papat -ryhmälle ja Hope Turku -yhdistykselle, Masih sanoo.

Anja Keränen on toiminut yli viiden vuoden ajan seurakunnan vapaaehtoisena.

– Olen ollut seurakunnan tilaisuuksissa liikuntarajoitteisten avustajana. Täällä vaateavussa olen ollut mukana noin neljä vuotta. Tämä työ antaa minulle paljon ja on sydäntäni lähellä. Haluan olla auttamassa niitä, joilla on todellinen tarve, Keränen kertoo.

Eliisa Haavi aloitti tekemään vapaaehtoistyötä viime vuoden puolella.

– Henkilöt, jotka hakevat täältä vaatteita, ovat kehuneet paikkaa siistiksi. Vaateapu on heille iso asia ja moni aivan liikuttuu, Haavi sanoo.

Syyskuun 7. päivänä alkanut keräyskampanja jatkuu lokakuun 13. päivään saakka. Lahjoituksia otetaan vastaan tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10-13 poliisiaseman puoleisen päädyn ovella.

Työhönsä sitoutuneet vapaaehtoistyöntekijät pitävät hyvää huolta diakoniatyön vaateavusta. Myymäläpuolen vaatteet ovat aseteltu henkareihin ja hyllyille siistiin järjestykseen. Anja Keränen on toiminut yli viiden vuoden ajan seurakunnan vapaaehtoisena.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: