Doug Wiggins Vilppaan pelintekijäksi

VSC-vs-CAB-333
Photo courtesy of Claudio Gomes.

USA:n Hartford tunnetaan lätkäkaupunkina, mutta tulee sieltä koripalloilijoitakin. Doug Wiggins saapuu Itä-Hartfordista Saloon vahvistamaan Vilppaan takakenttää lokakuussa käynnistyvään Korisliigaan. Viime kaudella 185-senttinen Wiggins pelasi Portugalin pääsarjassa ja johdatti Vitoria S.C. Guimaraesin aurinkomaan hopealle.

Jenkkilän Itärannikon pohjoisosasta kotoisin oleva Wiggins on siis tottunut kylmiin talviin, mutta viime kaudella niistä ei tarvinnut kärsiä. 27-vuotias Wiggins pelasi ensimmäisen ammattilaiskautensa Pohjois-Portugalissa ja oli hopeajoukkueen ykköstykki 14.4 pisteen, 3.2 levypallon ja 4.9 syötön keskiarvoilla. Pudotuspeleissä takamiehen tehot nousivat pariinkymmeneen pisteeseen.
Mestaruuteen asti Vitorian rahkeet eivät riittäneet, sillä pokaali meni perinteikkäälle Benficalle voitoin 3-0. Wigginsille kausi oli menestys, sillä mies valittiin Portugalin LPB-liigan ykkösviisikkoon ja vuoden ulkomaalaispelaajaksi.
– Wiggins oli Portugalissa todella pidetty persoona ja meni pelillisesti koko ajan eteenpäin. Finaaleissa hän teki kovaa jälkeä Benficaa vastaan. Portugalin mestarihan löi Joensuun Katajan kahdesti viime kaudella EuroChallengessa, toteaa Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

Wigginsin elämä ei ole ollut pelkkää ylämäkeä. Nuorukainen pelasi yliopistouransa alkuvuodet maineikkaassa Connecticutissa (6.7/2.7/2.5s), mutta ajautui vääriin porukoihin ja joutui sivuraiteelle. Kouluaika päättyi Länsi-Virginiassa, Mountain Staten (NAIA) riveissä.
– Wigginsin nuoruusajan ongelmat ovat tiedossa, mutta mies on ne selättänyt tyylillä. Doug on toiminut viime vuodet paljon nuorten parissa taitovalmentajana ja viime kausi Portugalissa oli menestys. Wigginsin uran pelastajana voidaan pitää UConn-yliopiston valmentajalegenda Jim Calhounia, jonka avustuksella elämä saatiin takaisin raiteilleen. Olen keskustellut pitkään Calhounin ja Portugalin coach Fernando Sa`n kanssa Wigginsistä ja palaute on ollut hyvää, kentältä ja kentän ulkopuolelta. Wiggins on erittäin nopea ja etenkin puolustusaktiivisuutta korostettiin. Nyt odotamme mieheltä johtajuutta Korisliigaan, kertoo Tupamäki .

Vilppaalla on nyt sopimukset kolmen amerikkalaisen kanssa. Takamies Wigginsin ohella laiturin paikalla nähdään 198-senttinen Tanskan korikuningas Darryl Partin ja 205-senttinen Cavell Johnson isännöi korin läheisyydessä. Seura hakee vielä yhtä sisäpelaajaa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: