Elinluovutuskortti on nyt myös mobiilissa

Elinluovutuskortin voi ladata nyt myös älypuhelimeen.
Sovelluksen kautta oman tahdon voi kertoa läheisille entistä helpommin lähettämällä whatsapp-viesti, sähköposti tai jakamalla tieto someen.
Elinluovutuskortti on edelleen ajankohtainen, vaikka lain mukaan jokainen onkin elinluovuttaja.
– Tieto on tärkeä jakaa läheisten kanssa, sillä heiltä kysyttäisiin mahdollisen elinluovuttajan mielipidettä. Kortti kertoo oman tahdon yksiselitteisesti ja varmistaa sen toteutumisen, sanoo Munuais- ja maksaliiton viestintäpäällikkö Petri Inomaa.
Munuais- ja maksaliitto alkoi jakaa vuonna 1975 eli 40 vuotta sitten elinluovutustestamenttia. Vuonna 1995 nimi muuttui elinluovutuskortiksi. Syntymäpäivien kunniaksi kortin voi jatkossa ladata myös älypuhelimeen.
– Sovelluksen kautta on helppo innostaa myös kavereita tekemään oma elinluovutuskortti, kun omansa jakaa vaikka Instagramiin, Inomaa jatkaa.
Maanantaina osoitteessa www.elinluovutuskortti.fi alkavalla kampanjalla halutaan aktivoida ihmisiä hankkimaan joko perinteinen kortti tai lataamaan uusi mobiiliversio ja välittämään tietoa lähipiirille.
Mobiilikortilla oman tahdon kertominen läheisille on entistä helpompaa. Sovelluksesta voi lähettää tiedon tekstiviestinä, sähköpostina, sosiaalisen median viestinä tai soittamalla.
Elinluovutus-sovelluksen voi ladata sovelluskaupoista tai sivulta www.elinluovutuskortti.fi/mobiili. Mobiilikortti on saatavilla jo nyt Android- ja Windows Phone- puhelimiin sekä tabletteihin. iPhone-sovellus odottaa vielä julkaisua. Sovellusta ei käyttöjärjestelmien vuoksi saa näkyviin ennen puhelimen lukitusnäyttöä, mutta se helpottaa elinluovutustahdon kertomista läheisille.

Tiesitkö tämän elinluovutuksesta?

 

– Suomessa yli 400 ihmistä odottaa elinsiirtoa. Siirrettävistä elimistä on jatkuva pula. Osa elinsiirtoa odottavista menehtyy, koska siirrettävää elintä ei saatu ajoissa.
– Yksi elinluovuttaja voi pelastaa jopa kuuden ihmisen hengen.
– Lain mukaan jokainen on mahdollinen elinluovuttaja, ellei ole sitä eläessään vastustanut. Tietoa mahdollisen elinluovuttajan mielipiteestä kysytään omaisilta.
– Suomessa tehdään munuaisen-, maksan-, sydämen-, keuhkon-, haiman-munuaisen- ja ohutsuolensiirtoja. Eniten on munuaisensiirtoja.
– Elinluovutuskortin voi tilata ilmaiseksi postiluukkuunsa osoitteesta www.elinluovutuskortti.fi

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: