Suksi sieneen Teijon luontokeskuksella

teijo-suksi-sieneen
Teijon kansallispuistossa järjestetään jälleen suosittu sienitapahtuma Suksi sieneen. Antti Nyman (oikealla) kertomassa yleisölle sienistä Suksi Sieneen tapahtumassa muutaman vuoden takaa. Kuva: Anne Muuri/Metsähallitus.

Lauantaina vietetään jälleen perinteistä koko perheen Suksi sieneen -tapahtumaa Teijon kansallispuistossa. Mathildedalissa Matildanjärven rannalla sijaitsevan luontokeskuksen pihassa kello 10–16 järjestettävässä tapahtumassa löytyy tekemistä koko perheelle.
Luontokeskuksella tutustutaan sienin monin tavoin. Luvassa on muun muassa sieninäytteitä ja sienituotteita. Lankojen värjäämiseen sienillä tutustutaan paikan päällä. Tapahtumaan voi tuoda myös oman maukkaan sienireseptin kiertoon. Mukana menossa on sieniasiantuntija Antti Nyman, jonka johdolla tehdään sieniretki kansallispuistoon kello 11.30. Retkelle voi lähteä maksutta kuka tahansa, ja mukaan tarvitaan vain oma sienikori. Koko päivän painavimman ruokasienen löytäjä palkitaan.
Luontokeskuksella esitellään myös muun muassa paikallisten yrittäjien tuotteita ja kierrätystuotteista valmistettuja tavaroita. Lapsille on nikkarointipaja, Mielikki Metsänhaltijan työpaja kello 12, tehtäväpolku sekä kiintorastireitti yhdessä vanhempien kanssa kuljettavaksi. Kun nälkä yllättää, voi luontokeskuksen pihalla paistaa makkaraa.
Vauhdikkaan päivän jälkeen voi osallistua oppaan johdolla yövaellukselle, joka suuntautuu kansallispuistoon kodalle. Vaellus lähtee luontokeskukselta kello 20.30, ja takaisin ollaan noin kello 24.00. Mukaan tarvitaan omat eväät sekä otsa- tai taskulamppu. Vaellukselle voit ilmoittautua etukäteen Teijon luontokeskukseen. Vaelluksen hinta on 5 euroa henkilöltä.
Suksi sieneen -tapahtuman järjestävät Metsähallitus, Salon luonnonsuojeluyhdistys sekä paikalliset yrittäjät.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: