Elisan 5G-verkko laajeni Saloon

Elisa on laajentanut 5G-verkkoaan Saloon. Salossa verkko yltää alkuvaiheessa Halikon, Kihisen, Tammen ja Iso-Grekulan alueille ja laajenee lähiaikoina myös Meriniittyyn sekä Salon keskustaan.
– Salon maine teknologiakaupunkina on vahva ja meillä on runsaasti alan osaamista. Toivotan erittäin tervetulleiksi erilaiset kokeilut, pilotit ja yhteisen suunnittelun, jota voimme uuden teknologian hyödyttämiseksi tehdä nopeastikin, Salon vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen sanoo Elisa Oyj:n lähettämässä tiedotteessa.

5G:n merkitys IoT-ratkaisujen yleistymisessä on merkittävä. 5G-verkkoon mahtuu erilaisia IoT-laitteita kymmeniä kertoja nykyistä enemmän ja niin sanotun massiivisen IoT:n avulla (Nb-IoT) voidaan mitata ja monitoroida lähes mitä tahansa esineitä ja laitteita. Sovelluskohteita löytyy lähes kaikilta toimialoilta, muun muassa teollisuudesta, logistiikasta, terveydenhuollosta ja kaupan alalta.
– Uutinen Salon 5G-verkosta on erittäin tervetullut, koska se mahdollistaa meille uudenlaisia projekteja, pilotteja ja tutkimusta IoT-ratkaisujen ympärillä. Erityisesti 5G-verkon merkittävästi suurempi kapasiteetti hyödyttää meitä, Salo IoT Campuksen toimitusjohtaja Jukka Vakula kertoo samaisessa tiedotteessa.

Salo on 26. paikkakunta, jonne Elisa on avannut 5G-verkon. Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli miljoona suomalaista, ja uusi mobiiliteknologia kiinnostaa suomalaisia kovasti.
– Olemme rakentaneet verkkoa nopeasti ja tuoneet myyntiin uusia 5G-päätelaitteita eri hintaluokissa. 5G alkaa olla yhä useammalla tuttu juttu. Nopeus on se isoin asia, joka erityisesti kuluttajia kiinnostaa. Yritykset haluavat kuulla nopeuden lisäksi erityisesti IoT-ratkaisuista, Länsi-Suomen alueen aluejohtaja Juha Laukkanen kertoo.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: