Entisiä opiskelijoita kokoontui Muurlan opiston 80-vuotisjuhliiin

Rehtori Alli Ikonen (vas.) on itsekin opiskellut nykyisessä työpaikassaan.

Lokakuussa 80 täyttänyt Muurlan opisto on ollut mieluinen opinahjo tuhansille luovien alojen opiskelijoille.

Viime perjantaina opisto juhlisti pitkää taivaltaan kahteen otteeseen; ensin yhteistyökumppaneiden ja myöhemmin illalla entisten ja nykyisten opiskelijoiden voimin.

Opiston nykyinen rehtori Alli Ikonen viihtyi monien muiden opistossa viimeisten vuosikymmenien aikana opiskelleiden tavoin yhteisessä juhlassa.

Esa Taponen sai Muurlasta ammatin kolmekymmentä vuotta sitten.

Valokuvaaja Esa Taponen opiskeli Muurlassa vuodesta 1993 alkaen parin vuoden ajan.

– Täällä on paikalla useampi silloinen opiskelija, muun muassa rehtori Ikonen, Taponen kertoi yhteisen päivällisen jälkeen.

Nykyään Muurlassa opiskellaan taidealoja, valokuvausta ja työhyvinvointia ja työkykyä edistäviä kokonaisuuksia. Kahdeksaankymmeneen vuoteen on mahtunut monenlaista.

– Opiston alkuvaiheessa kaikki opiskelivat yleislinjalla ja 70-luvun lopulla keskiasteen koulu-uudistuslaki toi uudet koulutustarpeet ja kansanopistoissa oli aika alkaa puhumaan erilaisista linjoista. Vuosien aikana opistolla on toiminut muun muassa päivähoitajalinja, puutarhalinja, kasvatuslinja, käsityölinja sekä tiedotuslinja, rehtori Ikonen kertoo.

Esa Taponen kertoo saaneensa Muurlasta itselleen ammatin.

– Olen toiminut kohta kolmekymmentä vuotta yhtäjaksoisesti ammattivalokuvaajana.  Pääsin opiston jälkeen suoraan töihin; silloin elettiin suurten valokuvastudioiden aikaa.

Muurlan opiston valokuvauslinja on toiminut vuodesta 1988 asti.

– Vapaan sivistystyön oppilaitoksena koulutamme ihmisiä kohti uutta, oli kyseessä sitten oppivelvollisuuden täyttäminen, uusi ammatti, jatko-opinnot, urakehitys tai parempi elämä ja oma hyvinvointi. Tavoitteemme on, että kansanopiston käynyt opiskelija kokee itsensä osaavaksi, taitavaksi ja parhaaksi versioksi itsestään, rehtori Ikonen sanoittaa opiston toimintaa.

Jade Ora, Topi Raussi ja Sandra Kerttunen tulivat Muurlaan 2018. Videolinjalla ja sarjakuvalinjalla sai paljon uutta oppia, joka on vienyt nuoria eteenpäin elämässä.

– Olen harrastanut piirtämistä siitä saakka, kun olen osannut pitää kynää kädessä. Tämä paikka oli oikea valinta. Parhaillaan opiskelen ammattiopistossa puusepäksi, Jade kertoo.

Kotkalaislähtöinen Topi kertoo löytäneensä Muurlan opiston sattumalta.

– Täällä asuttiin solussa ja ruoka oli hyvää, opiskelukaverit nyökyttelevät vieressä.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: