Eveliina tutustui toimituksen arkeen

Hermannin koulua käyvä Eveliina Tuike pääsi tutustumaan viikon ajan toimittajan työhön.

Salonjokilaakso

Salolainen Eveliina Tuike tutustui viime viikolla toimittajan työhön suorittamalla TET-harjoittelunsa Salonjokilaakson toimituksessa. Viikon aikana Eve pääsi tutustumaan muun muassa teatteritaiteen opintoihin, kansalaisopiston lasten ja nuorten taidenäyttelyyn sekä Päivä johtajana -tempaukseen.
– Tykkäsin olla tetissä toimituksessa. Työilmapiiri oli tosi kevyt ja hauska! Kaikki uudetkin asiat oli tosi helppo ymmärtää, Eve kertoo.

Hermannin koulussa yhdeksättä luokkaa käyvä Eve aikoo hakea peruskoulun jälkeen lukioon musiikkilinjalle.
– Käyn kitaratunneilla ja vapaa-ajalla soitan rumpuja ja pianoa sekä laulan ja teen musiikkia tietokoneella. Olen laulanut ihan pienestä asti ja haaveillut muusikon urasta 8-vuotiaasta eteenpäin. Musiikki kiinnostaa minua, koska olen tavannut monia ihmisiä, joita musiikki on auttanut jollain tavalla. Joskus se on artisti tai bändi, joskus se on yksittäinen kappale. Musiikilla on parantava vaikutus ja haluan hyödyntää sitä. Avun antaminen apua tarvitseville on tärkeä asia minulle ja jos voin tehdä sitä musiikin avulla, niin sen myös teen.
– Nykyään toiveammattejani ovat myös kulttuurijournalisti ja musiikkiterapeutti, psykologia ja toimittajan työ kun kiinnostavat musiikin lisäksi, Eveliina sanoo.

Vapaa-ajalla Eve lenkkeilee koiransa Duden kanssa, maalaa ja piirtää sekä pelaa tietokoneella.
– Lenkillä käyn usein, mutta maalaamiselle ja pelaamiselle jää vähemmän aikaa koulun ja muiden harrastusten takia. Tykkään myös kielien opiskelusta ja minulla on hyvä kielipää. Puhun sujuvasti suomea ja englantia, opiskelen koulussa ruotsia ja espanjaa ja kotona koreaa. Espanja on helppo ja hyödyllinen kieli, sillä se on neljänneksi eniten puhuttu kieli maailmassa. Korea taas on mielestäni helpoin aasialainen kieli, koska siinä käytetään aakkosjärjestelmää kuten pohjoismaisissa kielissä ja sanat lausutaan kuten ne kirjoitetaan.

Eveliina on harrastanut teatteria ja esiintyminen onkin hänelle luontevaa.
– Kun opettaja tai joku muu pyytää vapaaehtoisia ihan mihin tahansa, olen melkeinpä ensimmäisenä käsi pystyssä. Tykkään hommista ja tehtävistä, joissa saa itse olla esillä, mutta joskus on kiva pysyä myös taka-alalla.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: