FC Halikon ja Salon Wilppaan Junnuliiga kokoaa nuoret jalkapalloilijat pelaamaan tänä kesänä

Tulevaisuuden Ronaldo ja Messi, Joakim Metsola (vas.) ja Miki Rannikko.

Kevät on tuonut tullessaan myös Junnuliigan Saloon. FC Halikon ja Salon Wilppaan ideoimaa ja järjestämää Junnuliigaa 5-13-vuotiaille lapsille pelataan torstai-iltaisin Halikon Hippo-areenalla ja Salon urheilupuistossa syyskuuhun asti.  

Jokaisella joukkueella on kauden aikana yhdeksän pelikierrosta. Kullakin kierroksella on kaksi peliä. Joka toinen viikko pelataan vanhempien kahdeksan vastaan kahdeksan -pelejä ja joka toinen viikko nuorempien viisi vastaan viisi -pelejä. Näin aikaa jää kunnolla myös harjoitteluun eikä pelaaminen rasita liikaa pelaajia tai heidän vanhempiaan. Pelisarjat on jaettu eri tasoihin, jotta pelit olisivat tasaisempia. Se myös luo matalamman kynnyksen osallistua. 

Salolaisten joukkueiden FC Halikon, Salon Wilppaan, Perniön Urheilijoiden ja HuKun lisäksi joukkueita on Aurasta, Hangosta, Marttilasta, Paimiosta, Piikkiöstä, Tammisaaresta sekä Turusta. Pelaamassa on yhteensä 40 joukkuetta.  

Niklas Kaivonen (vas.) ja Oskari Kurki valmistautumassa ensimmäiseen peliin.

Junnuliigan yksi perustajajäsenistä FC Halikon puheenjohtaja Jussi Litja kertoo idean lähteneen halusta saada jalkapallojoukkueille sarjamuotoisesti lisää 8v8 -pelejä piirisarjojen lisäksi.
-Huomasimme kuitenkin nopeasti tarpeen myös 5v5 -peleille nuoremmissa ikäluokissa, Litja toteaa.  

Litja mainitsee mahdollisuuden kahteen eri pelimuotoon ja kahteen eri tasoon erottavan Junnuliigan muista samantyylisistä tapahtumista.
-Tämä on varmasti ollut yksi tekijä, joka on herättänyt näin suuren kiinnostuksen tapahtumaan, Litja iloitsee.
-Koska pelejä on vain joka toinen viikko, se ei myöskään sido pelaajia, valmentajia ja vanhempia liikaa.  

Litja on myös itse pelannut nuorempana jalkapalloa, mutta keskittyy nykyään valmentamiseen. Hänellä on valmennettava joukkue mukana Junnuliigassa.
-Se ilo lasten kasvoilla jalkapalloa harrastaessa ja onnistumisten ja uuden oppimisen jälkeen on parasta tässä hommassa, hän toteaa.  

Matala kynnys osallistua tapahtuman edullisuuden lisäksi on saanut paljon lapsia ja nuoria mukaan, mikä on ollut yhtenä tärkeimmistä tavoitteista Junnuliigassa.  

Ted Holmström (vas.), Niilo Valtonen ja Oscar Ahlskog odottamassa seuraavan pelin alkua.

FC Halikkolaiset Oskari Kurki ja Niklas Kaivonen olivat viime torstaina valmistautumassa illan ensimmäiseen peliin.
-Pakko voittaa, he toteavat.

Pojat kertovat jalkapallon innostavan pelikavereiden takia.  

Tulevaisuuden Messi ja Ronaldo Miki Rannikko ja Joakim Metsola (FC Halikko) kertovat innokkaina, kuinka kivaa jalkapallo on.
-Ihan pienestä asti on potkittu, molemmat toteavat.

Pojilla ei olekaan mitkään pienet tavoitteet. Jalkapallosta voisi tulla jopa ammatti. Edellisessä pelissä tuli ainakin menestystä – isommat pojat voitettiin.  

Turusta asti Saloon matkanneet Ted Holmström, Niilo Valtonen ja Oscar Ahlskog (Åbo IFK) tavoittelevat Junnuliigan voittoa, mutta tahtovat myös samalla pitää hauskaa.
-Hyvä tsemppi pitää olla, Holmström huudahtaa.
-Yhteishenki on myös tärkeä, Valtonen jatkaa.

Pojat uskovat jalkapalloharrastuksen jatkuvan aikuisikään asti. Tavoitteena ei välttämättä ole ammattilaisuus, mutta jalkapallo pysyy aina matkassa mukana.

Enni Paananen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: