Gildasin matkailuauto takaa rennon lomafiiliksen

Gildasin perheen matkailuauton räväkkään oranssin kuoren alta löytyy hillitympi värimaailma. Autossa mahtuu yöpymään neljä henkilöä. Sisällä on myös juokseva vesi ja allas, sähkö ja kaasukeitin.

Martina Vara

Voiko autossa olla hyvä energia? Voi, nimittäin Salon seudun varmin hymyn tuoja, Gildas Houessoun ja hänen perheensä matkailuauto todistaa sen. Alkuperäisessä maalissa olevan iloisen oranssi vuoden 1977 Volkswagen Kleinbus Westfalia ei jätä ketään kylmäksi.
–Auto itsessään jo lataa hyvän rennon lomafiiliksen. Matkaa tehdessämme monet ihmiset vilkuttavat ja hymyilevät. Monilla on jonkinlainen kunnioitus tällaista vanhaa autoa kohtaan. Kun lähdemme matkaan, on kuin lähtisimme aina pienelle seikkailulle, kertoo Gildas.

Gildas löysi auton kuin sattuman kautta. Ystävä oli nähnyt ilmoituksen jossa auto oli mahdollista vuokrata viikoksi. Yön yli nukuttuaan syntyi ajatus jospa omistaja olisikin halukas myymään auton vuokrauksen sijaan. Muutaman tunnin tiukan neuvottelun jälkeen ostopäätös oli tehty ja auto vaihtoi omistajaa. Auto haettiin kotiin Kouvolasta.
–Näitä on harvoin myynnissä. Kun näimme tämän yksilön, rakastuimme heti. Edellisen omistaja myyntipäätöstä varmasti helpotti myös se että meillä on ollut aikaisemminkin hieman vastaavanlainen. Nämä autot luovat oman yhteisön, toteaa Gildas.

Someron Hovimäen camping-alueellakin vuonna 2018 järjestetyssä Bussfest-tapahtumassa Volkswagenin klassikkobussien harrastajat tapaavat kavereitaan, tutustuvat uusiin ihmisiin ja esittelevät sekä ihastelevat legendaarisia autojaan. Bussfest on lämminhenkinen koko perheen tapahtuma joka tuo ihmisiä yhteen ympäri maailman.

Vaikka Gildasin auto on räväkkään oranssi ulkoapäin, löytyy sisältä hillitympi värimaailma, Marimekon unikkoverhoilla viimeisteltynä. Autossa mahtuu yöpymään neljä henkilöä. Sisällä on myös juokseva vesi ja allas, sähkö ja kaasukeitin. Täydellinen varustus lyhyemmille kesämatkoille perheen kanssa.

Symppis auto edustaa myös hyvällä säällä ravintola Bizarren edessä sunnuntai aamupäivisin jolloin on ns. Lazy Sunday brunssi, jossa ihmiset saavat itse ystävien ja perheen kanssa grillata ravintolan terassilla. Taustalla soi rentoa hyvän tuulen musiikkia ja tarjolla on viileitä kesäjuomia.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: