Halikon kirjaston omatoimipalvelut käytössä

Halikon kirjastoon pääsee omatoimisesti asiakaspalvelun ollessa suljettuna. (Kuva: Salon kaupunginkirjaston Facebook-sivut)

Halikon kirjastossa pääsee nyt asioimaan myös omatoimisesti kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla.

Kirjasto kertoo tiedotteessa, että henkilökunta palvelee edelleen totuttuina palveluaikoina – omatoimiasiointi laajentaa kirjaston aukioloaikoja.

Asiakaspalvelu on avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12–19 ja tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 10–16. Omatoimisesti kirjastoon pääsee arkisin klo 7–20 ja viikonloppuisin klo 7–16. Omatoimiaukiolo laajentaakin asiointimahdollisuutta varhaiseen aamuun, iltoihin ja viikonloppuihin.
–Omatoimikirjaston käyttöön tarvitaan kirjastokortti ja siihen liitetty tunnusluku, jonka saa mistä tahansa Vaski-kirjastosta. Henkilöllisyystodistus pitää olla mukana tunnuslukua noudettaessa, kirjastopalvelupäällikkö Jaakko Lind kertoo.

Omatoimiasiointi mahdollistaa kirjaston käytön joustavasti omien aikataulujen mukaan. Omatoimiaikana on mahdollista lainata ja palauttaa aineistoa lainausautomaatilla, noutaa varauksia, käyttää kirjaston tietokoneita ja lukea lehtiä.
–Halikon kirjaston ulkopalautusluukku on poistettu käytöstä, ja jatkossa kaikki palautukset tuodaan omatoimiaikana sisälle kirjastoon ja palautetaan automaatilla. Näin laina poistuu asiakkaan tiedoista heti.

Päivän sanomalehdet voi lukea heti aamulla kirjaston tietokoneilla ePress-palvelussa, ja henkilökunta tuo painetut lehdet lehtilukusaliin aamupäivällä. Viikonlopun painetut sanomalehdet tulevat luettavaksi maanantaiaamuna, mutta viikonloppunakin tuoreet sanomalehdet voi lukea kirjaston tietokoneilla.

Kirjaston tiloissa on tallentava kameravalvonta ja ulko-ovella kulunvalvontapääte. Tarvittaessa esimerkiksi ilkivaltatapaukset ilmoitetaan poliisille.
–Jokaisen kirjastoon tulevan täytyy kirjautua sisään omalla kortillaan.

Asiakkaan pitää muistaa, että jos hän päästää muita ihmisiä sisään kirjastoon, hän on vastuussa myös heidän käyttäytymisestään ja mahdollisista vahingoista.
-Omatoimiasiointi on kuitenkin sujunut hyvin niin Halikossa kuin muissakin Salon omatoimikirjastoissa, ja omatoimipalveluista on saatu positiivista palautetta asiakkailta, Lind toteaa.

Salossa toimii nyt seitsemän omatoimikirjastoa: Halikon, Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen, Muurlan, Suomusjärven ja Särkisalon kirjastot. Perniön ja Perttelin kirjastojen omatoimipalvelujen käyttöönottoa suunnitellaan, ja toiveissa on saada omatoimipalvelu niissä käyttöön vuoden sisällä.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: