Halikon kirkonkylällä suunnistetaan lauantaina

Salonjokilaakso

Suunnistuksen kaksiosainen SM-sprintin esikilpailu ja Varsinais-Suomen AM-sprintti kilpaillaan Salossa lauantaina.
Halikon kirkonkylällä järjestetään lauantaina kaksiosainen sprinttikilpailu, joka on vuoden 2020 SM-sprintin esikilpailu. Aamupäivän kilpailussa ratkotaan myös sprinttisuunnistuksen Varsinais-Suomen aluemestaruudet. Molempiin osiin on ilmoittautunut noin 500 suunnistajaa eli lauantaina Halikossa tullaan näkemään tuhat starttia.
Kirkonkylän ja koulukeskuksen alueella on kilpailusta johtuen tavallista enemmän liikennettä erityisesti aamulla ja iltapäivällä. Alueella juoksee runsas joukko suunnistukseensa keskittyviä kilpailijoita, mikä saattaa aiheuttaa yllättäviäkin kohtaamisia kaduilla, kujilla ja kevyenliikenteen väylillä.

Aamupäivän ja iltapäivän kilpailut tullaan juoksemaan eri alueilla.
Kilpailu siis toimii esikilpailuna vuoden 2020 SM-sprintille, joka on kokoluokkaa suurempi kilpailu. SM-kisoissa eri-ikäisiä suunnistajia onkin sitten jo lähempänä 2000.
SM-mitaleista kilpaillaan lähempänä Salon keskustaa. SM-kilpailuissakin on kaksi osaa: aamupäivällä suunnistetaan karsintakilpailu, jonka perusteella valitaan kilpailijat iltapäivän finaaleihin.

Iltapäivän kilpailun radat laatii Tuomo Mäkelä, joka on entinen maajoukkuesprintteri ja nykyisin maajoukkueessa sprinttivalmentajana. Hän tulee laatimaan radat myös vuoden päästä Salossa juostavaan SM-sprinttiin.
– Meillä on tarjota kilpailijoille hyvät radat sekä aamupäivällä että iltapäivällä. Parhaat tullaan saamaan selville ja mielenkiintoisia haasteita on luvassa kaikenikäisille ja -tasoisille kilpailijoille. Uskon, että kilpailijat tulevat pitämään myös siitä, että meillä on käytössä kaksi kokonaan eri maastoa ja hieman erityyppiset radat.

Aamupäivän kilpailun ratamestarina toimii Andreas Hougaard Boesen, joka on entinen Tanskan maajoukkuesuunnistaja ja toimii nykyisin Suomen maajoukkueen apuvalmentajana. Kyselimme hänen ajatuksiaan ratasuunnittelusta.
– Yritän aina luoda jotain, mitä suunnistajat eivät osaa odottaa. Toivottavasti myös tämän kilpailun radat pitävät sisällään jotain yllätyksiä. Veikkaan, että suurin haaste on optimoida oma juoksureitti: Se ei välttämättä näytä kovin vaikealta, mutta töitä täytyy tehdä lähdöstä maaliin.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: