Halikon Prisman katolle asennetaan aurinkopaneeleita

Aurinkopaneeleiden asennustyöt Halikon Prisman katolla alkamaisillaan

S-ryhmästä tulee Suomen suurin aurinkosähkön tuottaja, kun kauppojen katoille asennettaan lähitulevaisuudessa tuhansia aurinkopaneeleja. Suur-Seudun Osuuskaupan Prisma Halikko ja Prisma Nummela ovat mukana hankkeessa.

– Osuuskauppamme tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian käyttöä tulevina vuosina. Jo nyt merkittävä osa käyttämästämme sähköstä on omalla tuulivoimalla tuotettua. Näemme myös aurinkosähkössä potentiaalia, Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n kiinteistötoimen päällikkö Ismo Louhi kertoo.

Halikon ja Nummelan Prisman toimipisteiden katoille asennettavat paneelit tuottavat sähköä kiinteistöjen omaan käyttöön.

– Myymälämme kuluttavat sähköä eniten kesällä, jolloin energiaa tarvitaan erityisesti kylmälaitteisiin ja jäähdyttämiseen. Aurinkoisina kesätunteina parhaimmillaan kaikki kiinteistön kuluttama sähkö voi tulla auringosta. Vuositasolla aurinkosähkön osuus on noin 10 prosenttia kiinteistöjen käyttämästä sähköstä, Louhi jatkaa.
Järjestelmän toimittaa Fortum ja käytännön asennuksesta vastaa ARE. Halikkoon paneeleiden asennus aloitettiin tällä viikolla ja Nummelan työt sijoittuvat tämän vuoden syksyyn.

Osuuskauppa osallistuu energiansäästötalkoisiin myös monilla muilla toimenpiteillä. Suurimpia energiankuluttajia SSO:n toimipaikoissa ovat kylmälaitokset sekä myymälöiden valaistus, joita tehostamalla ja saneeraamalla saavutetaan merkittäviä säästöjä. Kiinteistöjen automatiikan kehittyessä päästään yhä parempaan energiatehokkuuteen, josta esimerkkinä mm. kylmälaitteiden lämmön talteenottojärjestelmät, joita SSO:ssa on ollut käytössä jo pitkään. Myös energiapihejä valaistusratkaisuja kehitetään koko ajan, käytetään mm. valaistuksen aikaohjausta ja varastopuolella liiketunnistimilla varustettuja valaisimia sekä led-valaistustekniikkaa. Lisäksi energiaa pystytään säästämään asentamalla kylmäkalusteisiin ovia.

Suomen suurin aurinkosähköhanke tukee S-ryhmän uutta, kunnianhimoista ilmastotavoitetta. Kaupparyhmän tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä miljoona tonnia vuoteen 2030 mennessä yhdessä yrityskumppaneiden kanssa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: