Hanat aukesivat DramaLlamassa

”Intohimo ajaa meitä eteenpäin”

Ville Hendriksson (vas.) ja Kalle Hämäläinen Drama Llaman tiskin takana tekemässä Negro-drinkkiä. Kyseinen cocktail kuuluu Villen suosikkeihin hapokkuutensa vuoksi. – Klassikot toimivat. Hyvin tehty Mojito tulee kesäisin aika usein itse tehtyä tai tilattua, Kalle Hämäläinen haaveilee.

Huhtikuun lopussa Turuntielle aukesi Salossa täysin uudenlainen cocktail-baari. Persoonallisen DramaLlama -nimen saanut baari toimii toukokuun ajan pop up -henkisesti perjantaisin ja lauantaisin aivan Salon ydinkeskustassa.

Omistajina tiskin takana hääräilevät ravintola-alan kokeneet konkarit Kalle Hämäläinen ja Ville Hendriksson. He paljastavat, että toiminnan olisi tarkoitus jatkua syksyllä, mikäli ravintola kerää tarpeeksi kannatusta toukokuun aikana.
–Haluamme tietää, kuinka konsepti otetaan vastaan ja saamamme palautteen perusteella kehitämme toimintaamme ja toivon mukaan palaamme taas syksyllä, Kalle Hämäläinen kertoo.
–Intohimo tässä ajaa eteenpäin. Olimme vaimoni kanssa Madridissa lomamatkalla ja tutustuimme siellä lähemmin tähän cocktail-baarien maailmaan, kun syntyi idea että pitäisikö samanlainen tuoda Saloon, Ville Hendriksson kertaa.

Toukokuun ajan baaria pidetään pystyssä muiden töiden ohessa ja osittain myös ehdoilla, joten arkipäivisin baari ei ole auki. Poikkeuksiksi yrittäjät luettelevat yksityistilaisuudet ja koulutukset, jotka pystytään myös arkisin järjestämään DramaLlamassa. Salossa ei ole aiemmin ollut pelkästään cocktaileihin erikoistunutta baaria, joten odotukset vastaanotosta ovat jännittyneet.
–Meillä ei ole listalla kuin yksi olut ja yksi kuohuva, muuten teemme pelkkiä cocktaileja. Toki muistakin Salon ravintoloista drinkkejä saa, mutta ei täällä ole aiemmin ollut yhtään puhtaasti niihin keskittyvää ravintolaa. Meillä on kaksikymmentäviisi asiakaspaikkaa, joten toivottavasti ne olisivat kaikki käytössä mahdollisimman tehokkaasti, Ville Hendriksson luettelee.
–Tästähän ei ole tarkoitus tulla sellaista ravintolaa, jossa istutaan koko ilta. Enemmänkin sellainen, jossa juodaan yksi tai kaksi juotavaa ja jatketaan seuraavaan paikkaan. Saloon on muutenkin auennut monta uutta ravintolaa ja baaria, joten toivon, että täällä yleistyisi sellainen kulttuuri jossa ihmiset kiertäisivät läpi useamman paikan saman illan aikana, hän jatkaa.

Intohimoprojektiksikin kutsuttu ravintola on erikoistunut drinkkeihin, jotka ovat yhdistelmä näyttäviä koristeita ja laadukkaita raaka-aineita. Yksi listan cocktaileista saa arominsa savusta ja asiakas pääsee näkemään, kuinka juoma on mahdollista savustaa. Listalta löytyy myös Lady Manhattan -klassikkodrinkki, joka tarjoillaan taskumatista asiakkaalle. Tarjolla on myös alkoholittomia drinkkejä, eli mocktaileja, jotka eivät häviä näyttävyydessään alkoholillisille versioille.
–Jokainen listamme tuote on viimeistelty ja loppuun asti mietitty. Raaka-aineet ovat laadukkaat, maut tasapainossa ja juomat ovat näyttävän näköisiä. Kaikki mitä tehdään, tuo drinkkiin oman tarkoituksensa. Jollei muuta, niin se paperisateenvarjo voidaan tuoda drinkkiin sitten ironisena huumorina, Kalle Hämäläinen naurahtaa.

Yksi ravintolan erikoisuuksista on se, että se toimii osittain salakapakan tyylillä. Vaikka ravintolan osoite ei ole salaisuus, ei liiketilan ikkunoihin ole tarkoitus tulla näyttäviä teippauksia ja liiketilakin on hieman hämyisä, vaikka lämpimästi valaistu.
–Halusimme tuoda tähän joitain elementtejä salakapakoista, vaikka koko salakapakka-konseptia emme lähteneetkään kopioimaan, Kalle Hämäläinen valottaa.

Hauskan nimen takana oleva tarina on lopulta hyvin yksinkertainen.
–Cocktailbaarin nimessä pitää aina olla eläin ja halusimme tuoda hieman huumoria mukaan tähän yrittämiseen. Vaikka konsepti onkin hieno, niin halusimme että asiakkaat ymmärtävät, ettei tämä ole pelkkää pönötystä, Kalle Hämäläinen naureskelee.

Ida Herranen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: