Hannu soittaa Ilolansalossa suomalaista iskelmämusiikkia

Ilolansalon palveluneuvoja Pasi Mäenpää toimii Hannu Sainion apuna tiskijukan tehtävissä.
Ilolansalon palveluneuvoja Pasi Mäenpää toimii Hannu Sainion apuna tiskijukan tehtävissä.

-Olin ihan varma, että Pasi on keksinyt mulle aprillipilan!

Haastattelua tehtiin 1.4. ja Hannu Sainion avausrepliikki osoitti, että huumorintaju on tallella vakavasta sairaudesta huolimatta.

Hannun ura tiskijukkana ja musiikkijuontajana alkoi salolaisen paikallisradio 88,2:n nostalgisina alkuaikoina. Radio perustettiin vuonna 1989.
-Soittelimme Ari ”Pätkä” Wirran kanssa suomalaista kevyttä poppia aikana, jolloin ei vielä ollut soittolistoja.

Radio-ura jäi kuitenkin melko lyhyeksi, sillä vuonna 1990 Hannu muutti Turkuun ja sieltä kahdeksikymmeneksi vuodeksi Auraan. Ilolansalossa hän on asunut vuodesta 2011.
-Olen alun perin saanut ravintola-alan ammattikoulutuksen ja minulla oli opiskelupaikka Lahden hotelli- ja ravintolaoppilaitoksessa. Lykkäsin kuitenkin opintojen aloittamista ja menin välivuodeksi töihin VR:lle. ”Välivuosi” kesti lopulta 18 vuotta ja sieltä minut pyydettiin Transpointingille ajojärjestelijäksi, sain peräti 20 sekuntia miettimisaikaa. Palkka parani, joten eipä siinä pitkään tarvinnutkaan miettiä.

Hannu on siis tehnyt elämäntyönsä ihan muualla kuin musiikkialalla, mutta dj-hommat kulkivat varsinaisen työn ohessa kymmenisen vuotta.
-Olen kiertänyt pitkin Etelä-Suomea ja soitellut mm. Auran Haarikassa, Forssan Cumuluksessa ja Salossa jo ammoin lopetetuissa Tuoppi-ravintolassa ja Flamingossa. Jossain vaiheessa tulivat soittolistat ja biisin pyytäjille saattoi vain sanoa, että ”Life is life” tulee 44 minuutin päästä. Kaverit kysyivät, miten jaksan varsinaisen päivätyön lisäksi vielä käydä soittelemassa. Mikäs oli jaksaessa, kun tykkään musiikista ja paskan puhumisesta ja siitä vielä maksettiinkin!

Hannulla on todella mittava levykokoelma, sekä vinyyleitä että cd-levyjä. Idea musiikkituokiosta llolansalossa lähti kahvilaparlamentissa käydyn keskustelun pohjalta. Jo alussa mainittu Pasi Mäenpää, Ilolansalon palveluneuvoja, toimii Hannun mukaan tapahtuman tuottajana ja teknikkona.
-Meillä on joka toinen kerta musiikissa jokin teema ja joka toinen kerta mennään toivemusiikin ehdoilla. Seuraavanlaisia teemoja on ollut ohjelmassa: ”Moniäänisesti”, jolloin soitin musiikkia vain duoilta, trioilta ja niin edelleen. ”Huumorimusiikkia” -teemassa hoitaja oli maalannut minut pelleksi ja ”Tien päällä” -teema aloitettiin Yölinjalla ja Rekkamies oli itse oikeutetusti viimeisenä. Joku kyseli riittääkö suomalaista iskelmämusiikkia ja totesin, että yksin Olavi Virralla on noin 740 levytystä.

Musiikkia Ilolansalon väki odottaa ja se on viikko-ohjelman suosituinta antia.
-Yleisö on koko ajan lisääntynyt. Studiossa ei koskaan tiennyt kuunteleeko joku, tiskijukkana näki aina, onko lattia tyhjä vai täynnä. Teen tätä lähimmäisen auttamisen ilosta, kun kerran itsekin kuuntelen musiikkia.

Elina Koskinen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: