Suuri lastenlaulukonsertti ”Hiulihei!” syntyy Uskelan koulun ja musiikkiopiston yhteistyönä

Uskelan koulun musiikkiluokat ja Salon musiikkiopisto toteuttavat huhtikuussa ”Hiulihei! – Suuri lastenlaulukonsertin”, jossa lavalle nousee lähes 200 musiikin tekemisestä innostunutta oppilasta. Produktio on konkreettinen osoitus viime vuosina entisestään tiivistyneestä yhteistyöstä, jota musiikkiluokkatoiminnan ja musiikkiopiston välillä edistetään.
-On oppilaille ja oppilaitoksille hieno mahdollisuus koota osaamisemme yhteen näyttäväksi konsertiksi. Yleisölle tämä tarjoaa myös ainutlaatuisen ja monipuolisen musiikillisen elämyksen, Uskelan koulun opettaja Virpi Mantila sanoo.

Musiikkiopiston ja musiikkiluokkien välisellä yhteistyöllä on Salossa pitkät perinteet. Musiikkiväki kertoo tiedotteessa, että tämän kevään yhteisproduktio on konkreettinen osoitus entisestään tiivistyneestä yhteistyöstä, jolla pyritään luomaan laadukkaita ja kokonaisvaltaisia oppimispolkuja musiikin parissa.
-Musiikkiluokkatoiminnan ja musiikkiopiston toiminnan yhteistyön tiivistämisessä piilee monia mahdollisuuksia. Tänä keväänä samalla valintakokeella on voinut hakeutua sekä alakoulun musiikkiluokille että musiikkiopiston oppilaaksi. On tärkeää madaltaa kynnystä hakeutua musiikkiharrastusten pariin, rehtori Annika Viitanen Friberg kertoo.

Yhteisproduktion konserttiohjelma muodostuu tunnetuista lastenlauluista- ja sävelmistä, joita on sovitettu erilaisille kokoonpanoille opettajien toimesta.
-Lavalla kuullaan soolo- ja kuorolaulua, bändisoittimia, jousi- ja puhallinorkestereita sekä kitara- ja harmonikkakokoonpanoja – yhdessä ja erikseen. Esiintyjien ikähaitari on alakoulun ensimmäisiltä luokilta lukioikäisiin asti.

Konserttiohjelmaa esitetään päiväkonserteissa varhaiskasvatuksen ja koulujen väelle. Iltakonsertit ovat Uskelan koululla ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona 23.-24. huhtikuuta ja ne ovat avoimia yleisölle.

Maksullisissa iltakonserteissa on väliaika ja kahvio, jonka tuotto menee 4. musiikkiluokan leirikoulurahastoon ja jousiorkesteriyhdistyksen toimintaan.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: