”Tee linnulle koti” -linnunpönttötalkoot keräsivät innostuneen joukon

 ”Tee linnulle koti” -linnunpönttötalkoisiin saapuneet Minna Riihiluoma ja Ari Pukki kertoivat saaneensa tiedon tapahtumasta Omakotiyhdistyksen jäsentiedotteen kautta.
”Tee linnulle koti” -linnunpönttötalkoisiin saapuneet Minna Riihiluoma ja Ari Pukki kertoivat saaneensa tiedon tapahtumasta Omakotiyhdistyksen jäsentiedotteen kautta.

Salon Omakotiyhdistys järjesti lauantaina ”Tee linnulle koti” -linnunpönttötalkoot yhteistyössä RTV:n kanssa. Omakotiyhdistys oli tuonut tarvikkeet 50 linnunpöntön rakentamista varten ja RTV tarjosi tapahtumaa varten tilat sekä kahvitarjoilun. Talkoisiin osallistuville oli tarjolla valmiiksi sahatut linnunpöntön osat ja ruuvit sekä kokoamiseen tarvittavat työkalut. Useita Omakotiyhdistyksen aktiivijäseniä oli paikalla opastamassa talkoisiin osallistuvia. Tapahtuman alkupuolella paikalle saapuneet Minna Riihiluoma ja Ari Pukki kertoivat saaneensa tiedon talkoista Omakotiyhdistyksen jäsentiedotteen kautta.
-Olemme asuneet Tupurissa 17 vuotta. Meillä on metsäinen tontti, jossa on muutama linnunpönttö. Pöntöissä on ollut asukkaita joka vuosi, Riihiluoma ja Pukki kertoivat.

Riihiluoma aloitti linnunpöntön kokoamisen Omakotiyhdistyksen puheenjohtajan John Kallosen ohjauksessa. Aluksi linnunpöntön seinä- ja kattopaloihin merkittiin ruuvien paikat sapluunan avulla. Kokoamisen lopuksi pöntön avattavaan etuseinään kiinnitettiin koukku ja sivuseiniin ripustamista varten tarvittavat ruuvit. Riihiluoma oli tyytyväinen ensimmäiseen itse valmistamaansa linnunpönttöön, joka valmistui varsin joutuisasti.
-Tämä oli helppo koota, kun oli valmiit osat ja opastusta. En ole kovin hyvä tunnistamaan lintuja, mutta niiden puuhia on mielenkiintoista seurata. Riippumatto on lempipaikkani lintujen tarkkailuun, Riihiluoma sanoi.

Moni RTV:llä asioimassa ollut asiakas yllättyi mahdollisuudesta linnunpönttöjen valmistamiseen. Omaa linnunpönttöään rakentamassa ollut Sinikka Sedig kertoi asuvansa varsinaisesti Turussa, mutta viettävänsä Salossa runsaasti aikaa.
-Minulla on kesäasunto omakotialueella Alhaisissa. Puutarhassani on neljä vanhaa linnunpönttöä, jotka täytyy uusia. Osallistuin myös viime vuonna Omakotiyhdistyksen linnunpönttötalkoisiin. Näissä pöntöissä on se etu, että ne pystyy puhdistamaan helposti, Sedig kertoi.

Parikymmentä vuotta Salon Omakotiyhdistyksessä mukana ollut Seppo Siilo auttoi Sedigiä linnunpöntön kokoamisessa. Siilo kertoi pönttöjen soveltuvan muun muassa talitinteille, pikkuvarpusille, sinitiaisille ja kirjosiepoille. Sedig totesi kiinnostuksensa lintujen tunnistamiseen kasvaneen iän myötä ja tunnistavansa jo aika monta lintulajia. Hän kertoi odottavansa mielenkiinnolla, mikä pikkulintu lopulta valitsee kodikseen omenapuuhun ripustettavan pöntön. Sedig kertoi olevansa Salon Omakotiyhdistyksen jäsen. Hän kiitteli yhdistyksen toimintaa ja varsinkin sen tarjoamia omakotitalkkarin palveluita.
-Olen saanut omakotitalkkareilta paljon apua erilaisissa pihahommissa, kuten pihalaattojen paikalleen laittamisessa ja aidan leikkaamisesta tulleiden roskien kaatopaikalle viemisessä, Sedig sanoi.

Yhdistyksen puheenjohtaja Kallonen kertoi linnunpönttötalkoiden muodostuneen vuosittain järjestettäväksi tapahtumaksi.
-Salon Omakotiyhdistys on Suomen Omakotiliiton jäsen. Omakotiliitto on hankkinut kaikki linnunpönttöihin tarvittavat tarvikkeet, ja me olemme yhdistyksen jäseninä paikalla.

Yhdistyksessämme on tällä hetkellä noin 1800 jäsentä, Kallonen sanoi.

Salon Omakotiyhdistyksen tehtävä on valvoa omakotitalojen, pienkiinteistöjen, asunto-osakkeen omistajien ja haltijoiden sekä vapaa-ajan asukkaiden etuja ja edistää paikkakunnan kehitystä sekä asuinympäristön viihtyvyyttä. Omakotiyhdistykseen voi liittyä jäseneksi jokainen, jolla on oma tai vuokrattu koti kerros-, rivi- tai pientalossa. Omakotitalkkarien palvelut, kuten pienet korjaukset, pihasiivoukset, omenapuiden, pensaiden ja aitojen leikkaukset, nurmikoiden haravointi ja leikkaaminen, sekä siivous ja ikkunoiden pesu ovat pelkästään yhdistyksen jäsenien käytettävissä.
-Vuokraamme lisäksi erilaisia laitteita, kuten klapikonetta, lehtipuhallinta ja tekstiilipesuria. Järjestämme jäsenillemme retkiä, tapahtumia ja asiakasiltoja. Kesäkuussa on tulossa bussiretki Ilolan Arboretumiin, heinäkuussa teemme teatterimatkan Somerniemen Musiikkiteatteriin sekä kesämatkan Pärnuun, Kallonen kertoi.

Maritta Määttänen

Omaa linnunpönttöään rakentamassa ollut Sinikka Sedig kertoi asuvansa varsinaisesti Turussa, mutta viettävänsä Salossa runsaasti aikaa. Parikymmentä vuotta Salon Omakotiyhdistyksessä mukana ollut Seppo Siilo auttoi Sedigiä linnunpöntön kokoamisessa.
Omaa linnunpönttöään rakentamassa ollut Sinikka Sedig kertoi asuvansa varsinaisesti Turussa, mutta viettävänsä Salossa runsaasti aikaa. Parikymmentä vuotta Salon Omakotiyhdistyksessä mukana ollut Seppo Siilo auttoi Sedigiä linnunpöntön kokoamisessa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: