Hoiturit-kuoro juhlii sunnuntaina konsertilla

Tiina Pelli, Ulla Sagulin, Hillevi Ajalin-Laapotti ja Afferina Kettunen nauttivat kuorossa laulamisesta.

Hoiturit-kuoro esiintyy sunnuntaina Sinisessä talossa 35-vuotisjuhliensa merkeissä teemalla ”Hoiturit 35+ juhlalaulajaiset”.

Kuoronjohtaja Riitta Helenius kertoo, että ohjelmassa on tuttua ja vähemmän tuttua musiikkia ja tunnelmakuvia kuoron jo 37-vuotiselta taipaleelta.
-Nyt pääsemme vihdoin taas esiintymään. Laulajaisia säestää Susanna Mäkinen, Hoitureita alusta asti johtanut Helenius kertoo Paunalassa ennen harjoitusten alkamista.

Vuosien varrella kuorossa on ollut mukana kymmeniä ellei jopa yli sata laulajaa. Myös miehiä oli alkuvuosina mukana.

Kuoron ohjelmisto on ollut vuosien saatossa monipuolinen; yleisö on saanut nauttia niin kansanlauluista, iskelmistä kuin hengellisistä kappaleista.

Juhlalaulajaisiin on harjoiteltu muun muassa kappaleet Hoitureiden synttärilaulu, Heräsin ihanaan aamuun, Suomenmaa ja Sateenkaaren päässä.

Kuoronjohtaja Riitta Helenius on tehnyt pitkän päivätyön kanttorina; myös laulajien joukkoon mahtuu muita kuin hoitajia. Laulajaisissa lavalla on alle 20-hengen kuoro, parhaimpina aikoina kuorolaisia on ollut jopa kolmisenkymmentä.

Juhlalaulajaiset alkavat Sinisessä talossa klo 17, sisäänpääsymaksu sisältää juhlajuoman ja pikkuleivän.

Tiina Pelli kertoo löytäneensä tiensä Hoiturit-kuoroon kymmenisen vuotta sitten kuorossa laulaneen ystävänsä Ritvan pyynnöstä.
-Sitä ennen en ollut harrastanut laulamista kuorossa enkä muutenkaan.

Laulamisen annista kertoo Pellin mukaan osuvasti kuoronjohtaja Riitta Heleniuksen tekemän laulun sanat: ”Laulu mielen avartaa, laulu syömmen parantaa, laulu meille ilon tuo, riemun, rauhan, onnen suo.”
-Lisäksi juuri kuorolaulamisessa on jotain taianomaista, mystistäkin. Kun kaikkien kuorolaisten äänet soivat yhdessä, tuntee kuuluvansa osasena suureen kokonaisuuteen – kokemus on eheyttävä, Pelli sanoo.

Ulla Sagulin kertoo harrastaneensa kuorolaulua koko ikänsä.
-Aloitin Perniön kansalaisopistossa, jatkoin Perniön Laulusiskoissa ja nyt olen laulanut parisenkymmentä vuotta Hoitureissa.

Hoitureihin Sagulin lähti kuoronjohtaja Riitta Heleniuksen pyynnöstä.
-Kuoroharrastus on tuonut vastapainoa työlle. Vaativa harrastus on nollannut työn paineet. On unohdettava kaikki muu, kun keskittyy lauluihin ja laulamiseen yhdessä. Kuorossa olen saanut myös monia ystäviä, vapaaehtoistyötä Salon Sydänyhdistyksessä tekevä Sagulin kertoo.

Fysioterapeutti Hillevi Ajalin-Laapotti on hänkin pitkäaikainen kuorolaulaja.

Monipuolisesti musiikkia ja liikuntaa harrastava yrittäjä lähti Hoiturit-kuoroon osallistuttuaan 2002 Yrittäjänaisten juhliin koottuun Riitta Heleniuksen johtamaan naisyrittäjien lauluryhmään.
-Lauloimme muun muassa kappaleet Kaiken takana on nainen ja Jokainen ihminen on laulun arvoinen. Sen jälkeen Riitta sanoi, että voisin jatkaa laulamista Hoitureissa. Lähdin mukaan ja sillä polulla olen vieläkin.

Ajalin-Laapotti sanoo, että olo on aina rentoutunut ja mukava lauluharjoitusten jälkeen. Heleniuksen tekemät ohjelmalliset konsertit ovat olleet myös hauskoja ja mukaansa tempaavia.
-Kuorolaulussa tärkeää ovat myös siellä saadut ystävyyssuhteet. Harjoituksissa on aina vaihdettu kuulumisia ja kerrottu milloin mistäkin elämän asioista, niin suruista kuin monista iloista.
-Suosittelen lämpimästi lauluharrastusta kaikille.

Pekka Mäenpää

Juhlalaulajaisten ohjelmassa on tuttua ja vähemmän tuttua musiikkia ja tunnelmakuvia kuoron jo 37-vuotiselta taipaleelta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: