Hyvää mieltä kulttuurista-tapahtumaviikko Salossa

Suren sydämen torikekkerit -toritapahtuma, jossa kuullaan muun muassa vanhojen posetiivien konsertti, on osa valtakunnallista MHAW Hyvää mieltä kulttuurista -tapahtumaviikkoa 23.-29.5.2022, jonka taustavoimina Salossa Salon kaupungin kulttuuripalvelut, Salon mielenterveys ry – Kriisikeskus Etappi ja Kirjan talo ry.

Salossa vietetään parhaillaan MIELI Suomen Mielenterveys ry:n MHAW – Hyvää mieltä kulttuurista -tapahtumaviikko.

Mental Health Art Weekin teemaviikko järjestetään Suomessa jo kahdeksatta kertaa.
-Tänä vuonna toukokuun viimeisellä viikolla levitetään toivoa ja rohkeutta taiteen ja kulttuurin keinoin, järjestäjät kertovat tiedotteessa.

Salon tapahtumien taustalla ovat Salon mielenterveys ry – Kriisikeskus Etappi, Salon kaupungin kulttuuripalvelut ja kirjasto sekä Kirjan talo.

Maanantaina Vuohensaaressa järjestettiin Hyvän mielen metsäkävely ja tiistaina pidettiin Etapissa avoimet ovet ja kuultiin Viihdelaulajien pop up -kuoroesitys Salon torin lavalla

Keskiviikkona oli ohjelmassa sanataidepaja Toivo Salon kirjastossa klo 14 alkaen.

Torstaina vietetään koko perheen Pörriäispäivää Meritalon museolla klo 12-15.
-Ohjelmassa on hyönteishotellien rakennusta, syanotypiatyöpaja sekä kesään heräävän puutarhan ja museon ihastelua.

Perjantaina Katihanna Heikkinen ohjaa aarrekarttapaja Kriisikeskus Etapissa klo 12 alkaen.

Lauantaina järjestetään Salon torilla Suuren sydämen torikekkerit, jossa kuullaan muun muassa vanhojen posetiivien konsertti, asiaa mielen hyvinvoinnista, katurunoutta ja paljon muuta.

Viikon päätteeksi sunnuntaina ilahduttaa Salon viihdelaulajien Salo LOVE -konsertti. Kulttuuritalo Kivassa klo 17 järjestettävä tapahtuma on täynnä salolaisia tarinoita ja merkityksellisiä musiikkikappaleita.
Monenlaista tapahtuu myös omatoimisesti ja sosiaalisessa mediassa. Klubitalon taidepiirin kevätnäyttely Kevätunelmia on nähtävillä Salon pääkirjastossa 3. kesäkuuta asti.

Järjestäjien somekanavilla pyörii haastekampanja, jossa erilaiset ihmiset kertovat omin sanoin kulttuurin ja taiteen hyvää tekevistä vaikutuksista.

MHAW tapahtumat madaltavat kynnystä keskustella mielenterveydestä ja sen merkityksestä niin yksilöille kuin yhteisölle.
-Viikon ohjelma pitää sisällään monenlaista yhdessä ja omatoimisesti koettavaa, kuultavaa, kokeiltavaa, järjestäjät kertovat ja toivottavat kiinnostuneet mukaan eri tapahtumiin.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: