Opiskelijat ulkoiluttivat haalareita Salossa

Eemil Peltola, Iida Pyörre, Janita Rietz ja Salla Kakko jakoivat tehtäväkortteja haalaripukuisille opiskelijoille.

Salon keskustassa hieraistiin silmiä viime torstaina moneen otteeseen.

Katukuvassa alkuillasta pitkään yöhön liikkuneet haalaripukuiset opiskelijat herättivät huomiota iloisella fiiliksellään ja päämäärättömän näköisellä suunnistamisellaan.

Suomalaisen ja taas myös salolaisen opiskelijaelämän tärkeisiin perinteisiin kuuluva approbatur-rastitehtävä tarkoitti torstaina sitä, että parisataa opiskelijaa kiersi salolaisia ravintoloita pitkin iltaa päätyäkseen lopuksi yhteen ja samaan bilettämään.
-Paikalla on nuoria eri puolilta Suomea. He hakevat tästä torin lähtöpaikalta tehtävälapun, jonka kartassa on 12 eri ravintolaa. Lopuksi mennään Musineen bilettämään, Eemil Peltola kertoi illan juonen.

Opiskelijoita oli saapunut Salon Böndeapproon Salon lisäksi Turusta, Helsingistä, Porista, Raumalta, Jyväskylästä ja Kouvolasta – ainakin.
-Appron järjestää salolainen Osuuskunta Visioona. Kun on kerännyt riittävästi rasteja, saa palkinnoksi haalarimerkin. Salon Böndeaprotin merkissä on traktori ja lehmä, Iida Pyörre, Janita Rietz ja Salla Kakko esittelevät.

Nuoret muistelivat edellisen yhteisen tapahtuman ajankohtaa ja asettivat sen vuoteen 2019 tai 2018.
-Yritämme herätellä taas ihmisiä, kun kokoontumisrajoitukset ovat päättyneet. Toivottavasti myös kansainväliset opiskelijat palaavat myös ensi syksynä Salon campukselle.

Vuonna 2012 perustetun osuuskunnan hallituksen puheenjohtajana toimiva Peltola uskoo opiskelijaelämän vilkastuvan muutoinkin. Turun AMK:n Salon toimipisteessä Salo IoT Campuksella opiskelee tulevia liiketalouden tradenomeja, sosionomeja ja sairaanhoitajia.
-Salossa on parhaillaan ehkä satakunta opiskelijaa myynnin puolella ja kolmisensataa sote-opiskelijaa.

Saloon kokoontuneilla nuorilla oli monilla joku suhde Saloon; moni oli asunut tai ainakin sukuloinut täällä aiemmin.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: