Hyvin harjoitellut Vilpas jätti KTP:n vaille mahdollisuuksia Salohallissa

Deondre Parks Jr onnistui avausottelussaan Vilppaan paidassa.

Salon Vilpas näytti keskiviikkona Salohallissa kuntoaan ja osaamistaan, kun KTP-Basket jäi jalkoihin tyhjien katsomoiden edessä pelatussa ottelussa lukemin 99-62 (54-31).
Vilppaan ykköspelaaja oli Jeremiah Wood (27/13) joka pisteiden ja levypallojen ohessa antoi kahdeksan koriin johtavaa syöttöä.
KTP:n vielä pykälää isompi Joseph Burton (13/8) ei onnistunut Woodin pysäyttämisessä eikä kukaan muukaan kotkalaisista saanut varmaotteista Woodia kiinni, vaikka yritystä oli.

Vilppaassa ensimmäisen Korisliiga-ottelunsa pelannut Deondre Parks Jr (21/2) haki heti ensi minuuteilla riiston ja näytti viimeisellä kymmenminuuttisella, kuinka nopeus ja taito riittävät myös korille ajoihin. Vilpas pakotti kotkalaiset peräti 19 pallonmenetykseen, mikä oli yksi ottelun ratkaisuista.
Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen kiiti joukkuettaan aktiivisuudesta kolmannen jakson nukahduksesta huolimatta.
– Kolmannella jaksolla olisi varmaan pitänyt ottaa aikalisä, koska Kotka oli paljon aktiivisempi. Voiton suhteen en ollut huolissani, vaan pohdin, miten peli saadaan taas käännettyä. Päätösjaksolla puolustus parani ja päästiin juoksemaan.
Jos Woodin tehoiltaa ihasteltiin korikatsomoissa television ääressä, myös valmentaja oli tyytyväinen.
– Kun hän kuuli viime viikolla, että tänään pelataan, hänen sotailme kertoi että tästä tulee hyvä peli. Parksin eka puoliaika oli vähän nihkeä ja annoin siitä hänelle palautetta. Päätösjaksolla hän sitten näytti osaamistaan. Hän voittaa meille yksi vastaan yksi tilanteita ja olen tosi tyytyväinen hänen esitykseensä, Toiviainen sanoi.
Vilppaassa oli Kotkaa vastaan iso joukko onnistujia. Aatu Kivimäki (7/2) ja Perttu Blomgren (15/0) olivat askeleen edellä kotkalaisten pelintekijöitä; hommaa helpotti Joonas Lehtorannan kotiinjäänti omaehtoisen karanteenin vuoksi.
– Ihan hyvin sujui; puolustuksen kautta saatiin voitto. Hiukan oli erilaista, koska hallissa ei ollut yleisöä, Blomgren mietiskeli ottelun päätyttyä.
Vilppaasta Parks Junior kertoi odottaneensa jo pitkään ensimmäistä peliä.
– Tuntui hyvältä olla kentällä.
KTP:n puolella isoimpia pistesaldoja nähtiin Gregory Manganolta, joka tilastoi 16 pistettä ja kahdeksan levypalloa, sekä Braxton Hugginsilta, jolle kertyi pisteitä 15 ja levypalloja kahdeksan.
Kotkalaisten päävalmentaja Tomi Kaminen oli Vilppaan Toiviaisen tavoin aktiivinen koko 40-minuuttisen ajan, mutta olisi toivonut samaa myös joukkueeltaan.
– Salon pelikovuus, rytmi ja intensiteetti sai meidät näyttämään väärän sarjan joukkueelta. Kun meidän paketti hajoaa, kentältä puuttuu tunne ja välittäminen. Romahdus on valtava. Joonas Lehtorannan puute näkyi, mutta Vilpas on löytänyt Parksissa hyvän pelimiehen.

Voiton ansiosta Vilpas nousi sarjataulukossa KTP:n edelle ja on nyt Korisliigassa neljännellä sijalla. Vilppaan kausi jatkuu 6. tammikuuta Kauhajoella.

Jeremiah Wood oli kentän ykkönen Vilppaan ja KTP:n välisessä ottelussa keskiviikkona Salohallissa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: