Iloiset Menninkäiset nauttivat partiosta

Sisupartio toiminut Somerolla yli 40 vuotta

Mari Vasama avittaa Menninkäisiä pääsiäisaskartelun alkuun.

Sisupartiotoiminta on erityistä tukea tarvitseville partiolaisille kohdennettua toimintaa. Sen juuret ja perinteet ovat yhteisiä koko partiotoiminnalle. Partio-ohjelmaa sovelletaan osanottajien tarpeiden mukaan. Sisupartio on toiminut Somerolla jo yli 40 vuoden ajan. Sisupartiolaisryhmä Menninkäisten ohjaajina toimivat Mauno ”Brynski” Kuisma, Liisa ”Serva” Kuisma ja Mari Vasama.

Kokoontuminen aloitetaan kuulumiskierroksella. Päällimmäisenä mielessä on uuden asumisyksikön järjestämä piknikristeily.
-Menemme porukalla laivalla Maarianhaminaan. Aiomme tanssia, laulaa, pelata bingoa ja syödä hyvin, kertovat Tanja Korhonen ja Iida Kaarela, jotka ovat harrastaneet partiota jo pitkän ajan.
-Parasta partiossa on, kun saa olla kavereiden kanssa ja laulaa partiolauluja, kertoo Tanja, jonka suosikkilaulu on puolalainen nuotiolaulu.
-Minä tykkään olla ulkona ja lämmittää trangiaa, mainitsee Jetro Niemi partion suosikkipuuhikseen.

Tällä kertaa askarrellaan pääsiäiskortteja. Ne valmistuvat vauhdilla. Yhteinen kortti tehdään Brynskille ja Servalle, jotka eivät tällä kertaa ole paikalla. Menninkäisten pääsiäisen viettoon sisältyy ainakin herkkuja.
-Minä pidän suklaamunista, etenkin Kindereistä, kertoo Iida.
-Nautin mämmiä vaniljakastikkeen kanssa, puhelee Tanja pääsiäisen herkuista.

Menninkäiset ovat hiljattain päässeet muuttamaan uusiin koteihin, Someron uuteen asumisyksikköön. Tämä on otettu huomioon partiossa.
-Meillä on ollut tämän kauden teemana koti. Olemme tehneet hienot pannunaluset verstaalla. Valmistimme myös keittiöpyyhkeet vohvelikankaasta kirjailuineen päivineen ja saimme aikaan avaimenperät kaikille omiin avaimiin laitettaviksi. Olemme juhlineet yhdessä tupaantuliaisia, kertoo Mari Vasama.

Tulevasta ohjelmasta Mari mainitsee seuraavaa.
-Lähiaikoina käymme läpi lajittelu- ja kierrätysasioita, ja toki laitamme ruokaa trangialla, kunhan kelit vähän lämpiävät. Huhtikuun alussa osallistumme KKPPCC-partiotaitokilpailuun, joka järjestetään tänä vuonna Somerolla. Tulemme osallistumaan myös Kurnunkierrokselle.

Mari kertoo omasta partiotaustastaan.
-Aloitin partion seitsemän vuotta sitten. Tyttäreni oli partiossa ja sanoi tämän olevan ihan äidin juttu. Ja niin se on ollutkin, iloitsee Mari ja jatkaa:
-Olen kouluttautunut muun muassa partionjohtajaksi. Partiokoulutukset ovat äärettömän hyviä, opiskeltavaa riittää aina retkiruokakursseista media-alaan asti.

Lopuksi lauletaan lempilauluja. Jetro saa aloittaa laulut ja muut yhtyvät mukaan. Osmo Salminen ehdottaa Saku Sammakkoa ja Marju Mäenpää Täti Monikaa. Laulut ovat tuttuja ja ne osataan hienosti.

Manu Uunimäki toivoo uusia lauluja laulukirjaan.
-Sieltä puuttuu ainakin Cha cha chaa, mainitsee Manu.

Elina Lisinen-Juntunen

Iida Kaarela, Osmo Salminen, Tanja Korhonen ja Manu Uunimäki esittelevät hienoja korttejaan toivottaen kaikille hyvää pääsiäistä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: