Innasen ja Seppälän valokuvanäyttely Villissä

Inhimillisyys-näyttelyssä nähdään Pekka Innasen ja Essi Seppälän ottamia taiteellisia kuvia ihmisistä ja luonnosta.

Kulttuuritalo Villissä on nähtävillä sunnuntaihin saakka Pekka Innasen ja Essi Seppälän ottamia taiteellisia kuvia ihmisistä ja luonnosta.

Näyttelyn nimi on Inhimillisyys.

Seppälä kertoo lähestyneensä aihetta miettimällä omia maskuliinisia ja feminiinisiä puoliaan.

Mitkä piirteet itsessä kuvastavat maskuliinisuutta, mikä symboloi feminiinisyyttä, kumpaa on enemmän ja miten nämä kaksi puolta kulkevat käsi kädessä.

– Tällaisia kysymyksiä muun muassa heräsi mieleen ja nämä olen koittanut tuoda esiin kuvissani. Valokuvia on eri vuosilta otettu ja vanhimmat ovat 12 vuotta vanhoja. 

– Valokuvaajana tunnelman taltiointi on tärkeää. Haluan katsojalle välittää että pieni ja yksinkertainenkin voi olla kaunista.

Seppälä on osallistunut aiemmin muun muassa Muurlan Opiston ja UN Womenin yhteisnäyttelyihin ja pitänyt omia yksityisnäyttelyitä.

– Siviilissä teen toiminimellä akupunktiohoitoja hevosille ja ihmisille. Lisäksi hieron hevosia ja hoidan kotitallilla hevosia. Valokuvaan myös juhlia ja tapahtumia. 

Seppälä julkaisee näyttelyn yhteydessä myös esikoisrunoteoksensa ”Musta”. Tarvasjoelta kotoisin olevan Seppälän mukaan ”teos haluaa kertoa lukijalle, ettet kulje yksin tätä matkaa täällä maan päällä”. Kirjoittajan ottamat valokuvat antavat lukijalle mahdollisuuden lähestyä runoja ennakkoluulottomasti.

Pekka Innasen näyttelykuvat koostuvat neljästä henkilökuvasta ja 12 luontoaiheisesta kuvasta.

– Ajattelen luonnon – metsän – olevan olennainen osa ihmisyyttä. Suomalaisessa perinnössämme olemme eläneet suhteessa luontoon. Inhimillisyys, myötätunto, ymmärtämys syntyvät luontoyhteydestä.

Innasen mukaan länsimainen tuottavuusajattelu, järjen ylivalta ja ihmiskeskeinen ajattelu ovat erottaneet ihmisen luonnosta ja varastaneet tärkeän osan ihmisyydestä.

– Näyttelyn kuvani pyrkivät omalta pieneltä osaltaan kertomaan jotain omasta luontokokemuksestani, luonto voi eheyttää ja antaa voimia arkeen.

Innanen kuvaa itseään valokuvaajana tummien vesien kalastajaksi.

– Kuviani luonnehtii tummuus, lämpimät värit, melankolia. Yritän kuvata tarinoita, kertomuksia, kokemuksia.. Henkilökuvissani, olivat ne sitten potretteja tai tarinallisia muotokuvia, yritän yhdessä kuvan päähenkilön kanssa löytää uusia näkökulmia ja jopa yllätyksiäkin.

Innasen esikuva luontokuvissa on Heikki Willamo ja Fine art-kuvissa hänen mentorinsa Danny Bittencourt. Innanen on osallistunut aiemmin moniin näyttelyihin muun muassa Barcelonassa, Teijolla ja Berliinissä.

Innanen asuu vaimonsa kanssa Hajalassa vanhassa hirsitalossa; aikuiset lapset ovat maailmalla

– Valokuvauksen ohella teen työnohjausta ja koulutan työnohjaajia. Olen koulutettu hieroja ja faskiaterapeutti, pohjakoulutukseltani olen biokemisti ja biologi.

Pekka Innanen ja Essi Seppälä ovat tuoneet valokuviaan esille kulttuuritalo Villiin.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: