Jarkko Putkosen nyrkkeilyura päätökseensä

Perjantai-illalla Coventryn jäähallissa kärsitty tappio nousukiitoiselle välisarjan brittilupaus Kaisee Benjaminille jää salolaisen Jarkko Putkosen viimeiseksi kehäkamppailuksi. Keväällä 37 vuotta täyttänyt Putkonen on tiivistänyt uran tuomat kokemukset ja tuntemukset keskiviikkona julkaistuun facebook-päitykseensä.
-21 vuotta sitten astelin Ollikkalan nyrkkeilysalille missä Petteri Rissanen veti treenejä jo silloin. Aika on mennyt nopeasti, Putkonen tuumaa.

Jarkko Putkonen kuvattuna vuonna 2019.

Salon Kick Boxing Clubia Putkonen edusti vuoteen 2006 ja jonka jälkeen hän siirtyi Someron Voimaan. Vuonna 2009 amatöörien Suomen mestaruuden ja 2011 ammattilaiseksi siirtyneen Putkosen lopullinen ottelulista paidattomana kirjoitetaan numeroin 17 voittoa, 8 tappiota ja 2 ratkaisematonta. Voitoista seitsemän tuli täyttä aikaa ja keskeytystappion Jarkko kärsi neljästi – niistä viimeisen Coventryssa, kun Benjaminin oikea vartalokoukku pääsi yllättämään kolmannen erän alussa ja päätti vauhdikkaan iskujenvaihdon merkeissä menneen ottelun, tiedotteessa kerrataan.

Kotikaupungissaan Salossa ja myös syntymäseuduillaan Koskella useiden iltojen yleisömagneettina tunnetuksi tullut Jarkko kohtasi urallaan lukuisia Maailman Top100-ottelijoita, joista ehkä kaikkein korkeimmalle rankattava on joulukuussa MM-kehään nouseva englantilainen Jack Catterall. Ratkaisemattomaan päättyneissä otteluissa vastakulmassa olivat puolestaan entinen EU-mestari György Mizsei ja puolueettomien IBO-tietokonerankingien tämänhetkinen kevyen sarjan maailmanlistan kahdeskymmenesneljäs Mohammed Khalladi.
Tunteikkaassa päivityksessään Putkonen kiittää niin perhettään, työnantajaansa Puolustusvoimia, kuin valmentajiaan ja muita taipaleen aikana tukeneita.
Keväällä syntynyt tyttövauva on muuttanut Putkosen ajankäyttöä siihen malliin, että on uusien tuulien aika.
-Lässytän mieluummin vauvan kanssa lattialla kuin menen juoksemaan mäkivetoja tai hakkaamaan säkille tempoa. Nyt sitä haluaa viettää aikaa mahdollisimman paljon aikaa perheen kanssa ja kotona. Muu on toissijaista.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: