Työttömyysaste Varsinais-Suomessa alle 10 prosentin

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli elokuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,9 prosenttia eli 2,1 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (10,7 %).

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 22 700 työtöntä työnhakijaa. Elokuun aikana työttömien määrä yleensä supistuu suhteellisen voimakkaasti kuten tapahtui nytkin 3 500 hengellä. Vuotta aiemmasta työttömien määrä on vähentynyt 4 900 henkilöllä (18 %) eli ripeämmin kuin koko maassa yleisesti (15%). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä aleni 3 900 henkilöllä verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien määrä oli vuoden takaista pienempi kaikkien ELY-keskusten alueilla. Muutos perustui pääosin lomautettujen määrän romahdukseen.

Varsinais-Suomessa työttömien määrä väheni kaikissa seutukunnissa. Alin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,5%). Työttömyysaste oli Manner-Suomessa sitä alemmalla tasolla vain viidessä seutukunnassa. Loimaan seutukin (7,4%) on tällä mittarilla koko maan kymmenes ja Vakka-Suomen seutukin niukasti TOP10:in ulkopuolella (7,5%).

Syyskuussa työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrä laskee normaalisti jonkin verran.
www.temtyollisyyskatsaus.fi

Salossa on muiden Varsinais-Suomen kuntien tavoin ollut hyvin töitä tarjolla.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: